Initial am vrut sa prepar niste pizzette pe foietaj, dar pentru ca mi-am achizitionat forme noi de silicon, pentru briose, totul s-a transformat in niste cosulete cu de toate. Le-am umplut cam cu ce am avut eu prin frigider, dar se pot umple dupa gustul si imaginatia fiecaruia. Foarte bune si de efect au fost, pentru cei care le-au servit!
Ingrediente
  • 400 gr foietaj(o foaie)
  • 200 gr urda de vaci
  • 1 ardei kapia, rosu
  • 150 gr sunca presata
  • 2 oua
  • 1 lingura gris
  • sare
  • piper
  • rosii cherry
Mod de preparare
Intindem usor foaia de aluat, dezghetata complet si o taiem in patrate cam cat sa incapa in formele de briose. Mie mi-au iesit 12 patrate. Asezam patratele in formele de briose adunandu-le mai mult catre interior, sa nu se reverse in timpul coacerii. Taiem ardeiul in bucati, la fel si sunca presata. Punem cate o lingura de urda in interiorul cosuletelor, apoi asezam aleatoriu, ardeiul si sunca presata. Amestecam cele doua oua cu grisul, putina sare si putin piper si punem cate o lingura din acest amestec peste ingredientele din cosulete. Deasupra asezam cate o rosie cherry. Punem cosuletele intr-o tava pe care o dam la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau pana cand se rumenesc bine cosuletele la exterior. Noi le-am servit atat calde cat si reci cu patrunjel verde pe deasupra si ketchup. NOTA:
  • Grisul adaugat in oua, se va imprastia de fapt printre ingrediente si va absorbi lichidul pe care il va lasa branza in timpul tratamentului termic.

Cosulete-din-foietaj-cu-de-toate-2 Cosulete-din-foietaj-cu-de-toate-3 Cosulete-din-foietaj-cu-de-toate-4 Cosulete-din-foietaj-cu-de-toate-5 Cosulete-din-foietaj-cu-de-toate-6 Cosulete-din-foietaj-cu-de-toate-8

Etichete: , , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!