Pe timpul iernii, ne place sa acrim ciorbele cu zeama de varza, ca doar avem din belsug, si ies tare bune.
Ingrediente
  • Pentru perisoare:
  • 1kg carne tocata(vita+porc)
  • 1 ceapa mare
  • 1 ceasca orez(120 ml)
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 1 praf piper
  • 1 praf cimbru
  • Pentru supa:
  • 3 l apa
  • 1 l zeama de varza
  • 3 cepe galbene
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 ardei rosu(eu am pus de la congelator)
  • tarhon
  • 1 legatura patrunjel verde
Mod de preparare
Punem apa la fiert. Nu vom adauga sare pentru ca avem zeama de varza sarata. Curatam spalam si tocam legumele cuburi si le adaugam in vasul de pe foc, in momentul in care apa atinge punctul de fierbere. Ardeiul il vom adauga mai tarziu. Pregatim perisoarele. Trecem carnea prin masina de tocat impreuma cu ceapa, presaram peste amestec, sare, piper si cimbru, apoi adaugam orezul si ouale si omogenizam. Cand legumele din vas incep sa se patrunda usor, formam perisoarele de dimensiunea unei nuci si le scufundam in vas. Lasam perisoarele sa fiarba aproximativ 20 de minute, la foc mediu si acoperind vasul, dupa care adaugam zeama de varza, apoi ardeiul taiat cubulete si tarhonul. Eu pun tarhon din belsug, pentru ca imi place aroma lui, deci pun cat sa fie presarat pe toata suprafata vasului, nu pot da o cantitate exacta. Mai lasam ciorba sa fiarba 15-20 de minute, dupa care o gustam si o mai asezonam cu sare, daca mai este cazul, apoi stingem focul si adaugam patrunjelul tocat. Eu in ciorbele acrite cu zeama de varza, nu mai adaug rosii, dar am vazut ca altii adauga. Servim ciorba fierbinte, alaturi de o ceapa rosie, sau alaturi de ardei iute.

Ciorba-perisoare-zeama-varza-1 Ciorba-perisoare-zeama-varza-2

Ciorba-perisoare-zeama-varza-3 Ciorba-perisoare-zeama-varza-5

 
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Oua-scotiene-6
Madlene-6
musuroi-cartita-11
Placinta-cu-spanac-omleta-si-branza-5
Tiramisu-reteta-clasica-5
oua-in-cosulete-de-bacon-8
ciorba-de-fasole-verde-cu-dovlecel-si-scarita-afumata-9
sufleu-de-branza-si-capsuni-8
prajitura-cu-gem-de-prune-si-aluat-razuit-12
Arhive
error: Conținutul este protejat!