Postat: 08 ianuarie 2015 - Porc - comentarii
Nu prea suntem fanii ficatului de porc, dar odata pe an, incerc sa-l prepar in diferite moduri. De data aceasta am incercat varianta de a-l fragezi in lapte. A iesit bun, dar tot mai bun este ficatul de pui! Postez aceasta reteta in ideea ca poate cineva prefera ficatul de porc si chiar se simte diferenta fragezirii lui in lapte. Tehnica aceasta o stiu de la o colega mai in varsta, ea mereu ne aducea la serviciu, dupa sarbatori, ficat de porc fragezit in lapte, apoi prajit sau preparat cu sos.
Ingrediente
  • 1 kg ficat de porc
  • 500 ml lapte proaspat
  • 1 ceapa rosie
  • sare dupa gust
  • mix de condimente(Spicy & Hot)
  • cimbru
  • 2 foi dafin
  • un praf boia de ardei dulce
  • 4-5 catei de usturoi
  • 200 ml vin spumant
  • 30 ml ulei
  • 3 linguri pasta de rosii cu ardei copt
Mod de preparare
Spalam bine ficatul si il portionam in bucati de 2 cm grosime. Intepam feliile de ficat din loc in loc, le asezam intr-un vas cu capac si turnam peste ele lapte rece, cat sa fie acoperite. Dam vasul la frigider cel putin o jumatate de zi, daca vrem sa avem intr-adevar o fragezire a ficatului. Eu l-am tinut de seara pana a doua zi spre pranz. A doua zi, scurgem bine ficatul de lapte, il asezam intr-o tigaie antiaderenta in care am pus putin ulei si rasnim peste el condimente, presaram boia de ardei dulce, cimbru si un praf de sare, adaugam si doua foi de dafin, acoperim tigaia si o lasam la foc mic spre mediu aproximativ 15 de minute, timp in care mai intoarcem ficatul de pe o parte pe alta. Dupa ce ficatul prinde o usoara crusta, adaugam ceapa rosie tocata marunt, usturoiul taiat rondele si le amestecam printre feliile de ficat, apoi dupa 5-6 minute, adaugam vinul si acoperim din nou tigaia, lasand ficatul sa fiarba inabusit, la foc mic, 15 minute, dupa care adaugam si pasta de rosii cu ardei copt, preparata in casa, sau doar pasta de rosii, daca nu avem si ardei copt. Mai lasam preparatul pe foc 10 minute, apoi il putem servi simplu, sau cu garnitura de cartofi.

Ficat-porc-fragezit-in-lapte-1 Ficat-porc-fragezit-in-lapte-2

Ficat-porc-fragezit-in-lapte-4

Pofta buna! SFATURI: Se poate inlocui vinul spumant cu vin rosu, iar sosul se poate asezona dupa gust, mai dulce sau mai picant.
Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
prajitura-cu-dovleac-si-nuca-de-cocos-8
Mancare-mazare -gnocchi-carnati-10
batoane-cu-miere-si-mac-de-post-14
Prajitura-Trandafir-12
Salata-orientala-6
crochete-de-dovlecel-cu-somon-afumat-8
Tarta-branza-visine-10
Tort-crema-ciocolata-capsuni-8
prajitura-cu-blaturi-de-ciocolata-si-crema-de-ness-11
Arhive
error: Conținutul este protejat!