Postat: 01 ianuarie 2015 - Fursecuri - comentarii
Pentru ca mi-au ramas cateva pachetele de piscoturi, m-am gandit sa fac ceva simplu si de efect pentru a-mi incanta musafirii, asa ca au aparut aceste delicioase praline. Ideea nu imi apartine, am vazut aceasta reteta laAdina, careia ii multumesc mult pentru inspiratie!
Ingrediente
  • 30 piscoturi Savoiardi
  • 1 ceasca cafea tare(110 ml)
  • 1 lingura amaretto
  • 250 gr mascarpone
  • 30 gr cacao
Mod de preparare
Mai intai facem o cafea tare, pe care o lasam putin sa se raceasca si adaugam amaretto in ea. Rupem piscoturile in bucati si le maruntim cu robotul pana devin ca pesmetul, apoi turnam cafeaua calda peste ele si omogenizam bine compozitia.
Praline-Tiramisu-1 Praline-Tiramisu-2 Praline-Tiramisu-3
Lasam compozitia sa se raceasca, apoi adaugam mascarponele si amestecam totul uniform. Dam vasul la rece, acoperit cu folie, pentru aproximativ o ora, dupa care formam bilute din compozitie, cat o nuca si le trecem prin cacao.
Praline-Tiramisu-4 Ar fi recomandat sa le trecem prin cacao inainte de a le servi musafirilor, pentru ca in timp, cacaua se umezeste, dar tot delicioase si de efect sunt!
Praline-Tiramisu-6 Spor si pofta buna!
Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!