Azi am cautat prin vechiul meu carnetel cu retete, prafuit si uitat, de cand cu netul asta. Si am dat peste aceasta reteta care ne placea tare mult pe vremuri, cand nu faceam prea multe feluri de prajituri. Reteta originala era cu unt si cocos, dar eu am pus mascarpone si fiind mai cremos decat untul, am marit cantitatea de cocos. A iesit un deliciu! Rulada-biscuiti-mascarpone-nuca-cocos-9
Ingrediente
  • Strat maro:
  • 350 gr biscuiti Petit Beurre
  • 250 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 2 linguri cacao
  • 1 varf cutit sare
  • Strat alb:
  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr nuca de cocos
  • 100 gr zahar
  • 1 varf cutit sare
Rulada-biscuiti-mascarpone-nuca-cocos-1
Mod de preparare
Sfaramam biscuitii intr-un bol. Se pot trece prin robot, dar eu am vrut sa ramana si bucati mai mari ca la salamul de biscuiti. Se pune laptele la incalzit impreuna cu untul, cacaua si putina sare si se lasa pe foc pana cand se topeste untul, amestecand bine totul pana se uniformizeaza. Se pune fierbinte peste biscuitii sfaramati si se amesteca bine sa se intrepatrunda toti.

Rulada-biscuiti-mascarpone-nuca-cocos-4 Rulada-biscuiti-mascarpone-nuca-cocos-5

Se aseaza o folie de plastic pe masa de lucru si se rastoarna biscuitii peste ea. Peste biscuiti se va aseza o alta folie, iar cu sucitorul, vom intinde stratul de biscuiti intre cele doua folii pana cand obtinem o foaie de grosimea degetului mic.

Rulada-biscuiti-mascarpone-nuca-cocos-6

Lasam stratul de biscuiti sa se raceasca usor intre cele doua folii. Pentru stratul alb, mixam mascarponele cu zaharul pudra(il rasnim) si putina sare, pana devine cremos, apoi adaugam nuca de cocos si omogenizam.

Rulada-biscuiti-mascarpone-nuca-cocos-2 Rulada-biscuiti-mascarpone-nuca-cocos-3

Intindem crema obtinuta peste stratul de biscuiti, indepartand folia de deasupra si rulam totul, fara sa presam prea mult ruloul obtinut si il impaturim in folie.

Rulada-biscuiti-mascarpone-nuca-cocos-7 Rulada-biscuiti-mascarpone-nuca-cocos-8

Dam rulada la frigider pentru cateva ore, apoi o putem portiona.

Rulada-biscuiti-mascarpone-nuca-cocos-12

NOTA: Pentru a putea intinde uniform stratul alb, punem compozitia cu lingura, din loc in loc, peste stratul de biscuiti si o intindem cu o spatula de tort, sau cu lama unui cutit. Optional se poate presara putina cacao peste rulada, sau se poate orna cu ciocolata topita, nuca de cocos, etc.

Rulada-biscuiti-mascarpone-nuca-cocos-10

Sper ca v-am captat atentia cu reteta mea  „Rulada de biscuiti cu mascarpone si nuca de cocos” si sper sa va fie de folos!  
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Praline-Tiramisu-6
Varza-cu-sorici-de-porc-8
salata-de-varza-cu-telina-si-maioneza-4
salata-asortata-de-legume-si-fructe-5
chec-in-trei-culori-8
congelare-legume-cu-ajutorul-aparatului-de-vidat-foodsaver-5
pariziene-gem-gutui-6
chiftelute-de-ton-cu-sos-de-iaurt-6
Cornuri-cu-branza-si-gem-de-prune-10
Arhive
error: Conținutul este protejat!