Cred ca e cel mai usor si rapid mod de a prepara cartofii, dupa metoda prajirii, bineinteles. Eu ii prepar foarte des in aceasta metoda, dar ii mai imbunatatesc deseori cu diverse condimente. De data aceasta voi prezenta varianta simpla-clasica.
Ingrediente
 
  • 1 kg cartofi albi
  • apa cat sa fie acoperiti
  • sare dupa gust
  • 100 gr unt(65%grasime)
  • 1 praf piper sau o razatura de condimente amestec
  • 1 legatura patrunjel verde
Mod de preparare
Curatam cartofii, ii spalam bine si ii taiem in bucati mai mari si mai colturoase.
Ii punem intr-un vas, ii acoperim cu apa, adaugam si 1 lingurita sare si punem vasul la foc mediu pana cand cartofii se vor inmuia, se vor patrunde usor la testul cu furculita. Nu trebuie sa ii fierbem prea mult ca se vor sfarama. Inlaturam spuma care se formeaza in timpul fierberii. Cand consideram ca au fiert suficient, scurgem apa si ii transferam intr-un alt vas, sau ii preparam tot in vasul in care au fiert, nu-i o regula.

Cartofi-natur-reteta-clasica-1 Cartofi-natur-reteta-clasica-2

Taiem untul cubulete si le adaugam printre cartofi. Presaram si condimente sau piper simplu, sare daca mai este nevoie si patrunjelul verde tocat marunt. Amestecam usor cartofii cu o spatula de lemn si cu mare grija sa nu-i strivim si acoperim vasul pana la servirea acestora. Se pot servi ca garnitura la diverse fripturi, sau asa simpli alaturi de branza si rosii.

Cartofi-natur-reteta-clasica-3 Cartofi-natur-reteta-clasica-5

Spor si pofta buna!
Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
IMG_8487
Ciorba-dulce-picanta-cu-ardei-copt-10
Briose-aperitiv-carne-tocata-cus-cus-7
Pui-ciuperci-sos-smantana-usturoi-9
batoane-cu-miere-mac-si-susan-8
Rulouri-cu-crema-de-vanilie-8
Madlene-6
Perisoare-pui-sos-alb-branzeturi-10
Praline-Tiramisu-6
Arhive
error: Conținutul este protejat!