Genul acesta de mancare il prepar instant, atunci cand nu am timp pentru o mancare mai complexa si cand foamea nu se sfieste sa dea tarcoale. E tare buna, deja a devenit o mancare favorita, pe care o prepar in diverse combinatii.
Ingrediente
  • 500 gr piept de pui dezosat
  • 1 ardei gras, rosu
  • 50 gr unt(65%)
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei, dulce
  • 2 foi dafin
  • 450 gr pasta de rosii
  • 100 ml apa
  • 2-3 fire patrunjel verde
  • 4 oua
Mod de preparare
Am constatat ca daca adaug si putin unt in uleiul pentru prajirea carnurilor, acestea nu se mai usuca, ci devin usor suculente. De aceea am combinat uleiul cu untul, poate se va intreba cineva. Portionam pieptul de pui spalat si zvantat, in cuburi, pe care le asezonam cu piper, sare si boia de ardei dulce. Punem grasimea int-o tigaie cu capac, pe foc si inabusim pieptul de pui la foc mic spre mediu, intorcandu-l din cand in cand de pe o parte pe alta.
Adaugam si doua foi de dafin si lasam tigaia pe foc pana cand pieptul de pui se va patrunde bine. piept-pui-sos-rosii-oua-posate-1 Taiem ardeiul julien si il adaugam in tigaie. Il lasam sa se prepare 5 minute dupa care diluam pasta de rosii cu putina apa si o adaugam peste ingredientele de pe foc.

piept-pui-sos-rosii-oua-posate-2 Acoperim vasul si lasam totul pe foc pana cand pasta de rosii incepe sa fiarba intens.

Adaugam pe rand si cu grija, ouale, pe care mai intai le spargem intr-un alt vas ca sa le verificam(mai ales daca sunt de tara).

piept-pui-sos-rosii-oua-posate-4 Acoperim din nou vasul si il mai lasam pe foc pana cand ouale prind o usoara crusta la suprafata. Cand stingem focul, presaram deasupra mancarii putin patrunjel tocat.

piept-pui-sos-rosii-oua-posate-5 In functie de gustul pastei de rosii, putem asezona mancarea cu condimente, eventual putin zahar daca necesita. De multe ori folosesc bulion, sau o pasta de rosii combinata cu ardei copt, aceasta din urma este tare gustoasa. Servim aceasta mancare cu muraturi sau salata de legume.

piept-pui-sos-rosii-oua-posate-7

Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Tagliatele-cu-chiftele-sos-zacusca-5
prajitura-rasturnata-cu-prune-si-nuci-caramelizate-9
chec-de-post-cu-dulceata-gutui-10
prajitura-dungata-11
clatite-cu-mere-si-scortisoara-in-compozitie-11
Chiftelute-oua-posate-sos-ardei-copt-9
chec-aperitiv-piept-pui-ciuperci-crusta-bacon-10
ciorba-de-fasole-verde-cu-dovlecel-si-scarita-afumata-9
Prajitura-cu-blat-ciocolatos-budinca-vanilie-10
Arhive
error: Conținutul este protejat!