Ne place sa mancam pizza la sfarsit de saptamana si incerc sa o prepar de fiecare data altfel, doar aluatul este asemanator.
Ingrediente
  • Aluat pentru doua forme cu diametrul de 26 cm:
  • 20 gr drojdie proaspata(Budafork)
  • 1 lingurita zahar
  • 150 ml lapte
  • 150 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • aprox. 500 gr faina
  • Umplutura:
  • 250 gr carne de pui(friptura)
  • 450 gr ciuperci feliate, din conserva
  • 1 ceapa rosie
  • 30 ml ulei
  • cateva masline verzi
  • 5-6 bucati gogosar murat
  • 2 oua
  • 1 lingura smantana sau iaurt
  • 150 gr cascaval
  • Condimente: piper, cimbru, busuioc
  • 2 linguri ketchup
Mod de preparare
Incepem cu prepararea umpluturii. Tocam ceapa solzisori, si scurgem ciupercile de lichid, apoi le calim in ulei incins. Le lasam pana cand ceapa se inmoaie usor, dupa care le rasturnam intr-o sita sa se scurga uleiul. Carnea de pui, eu am avut la oala cu untura, asa ca doar am incalzit-o si am scurs-o de grasime. Am folosit piept de pui si pulpe superioare. Feliem carnea dezosata, marunt, taiem maslinele rondele, iar gogosarul julien. Cele doua oua le amestecam bine cu smantana. Pentru aluat, frecam drojdia cu zaharul pana se dilueaza, apoi adaugam laptele caldut si o mana de faina. Amestecam bine si lasam maiaua sa creasca 10 minute. Punem intr-un bol faina si facem o adancitura la mijloc. Punem apa la incalzit si diluam sarea in ea. Nu o fierbem, doar o incalzim. Cand ridicam vasul de pe foc, adaugam si uleiul. In adancitura de la mijlocul fainii, punem maiaua. In vasul in care am avut maiaua punem apa amestecata cu uleiul si il clatim bine sa recuperam aluatul de pe pereti, apoi turnam totul, usor, in vasul cu faina si amestecam, aducand spre interior si faina de pe margini. Amestecam aluatul, mai intai in vas, apoi il framantam putin pe masa infainata si il lasam la crescut 10-15 minute. Aluatul nu este unul tare ca la paine, ci trebuie sa fie mai moale, chiar daca iese usor lipicios. Impartim aluatul crescut in doua parti pe care le intindem in formele de pizza si le ungem cu cate o lingura de ketchup. Putem sa asezam aluatul intr-o tava dreptunghiulara, nu-i musai sa aiba forma rotunda. Asezam ingredientele de umplutura deasupra si imprastiem peste ele condimentele, ouale si cascavalul ras. Dam formele la cuptor pentru 35-40 de minute(impreuna, daca incap in cuptor, daca nu, pe rand) Servim pizza cu ketchup dulce sau picant, dupa preferintele fiecaruia. Pizza-cu-carne-ciuperci-si-gogosari-murati-1 Pizza-cu-carne-ciuperci-si-gogosari-murati-2 Pizza-cu-carne-ciuperci-si-gogosari-murati-5 Pizza-cu-carne-ciuperci-si-gogosari-murati-3
 
Etichete:
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!