Postat: 19 februarie 2015 - Pizza - comentarii
Am tot vazut pe la diversi prieteni bloggeri si nu numai, acest mod de a prepara mai rapid pizza si am zis sa incerc si eu. N-aveam cum sa dau gres ca eu fac diverse placinte la tigaie, doar ca pe alea le intorc de pe o parte pe alta, pizza nu avem cum sa o intoarcem, insa iese tare bun aluatul, usor crocant la baza si destul de pufos la interior.
Ingrediente
  • Aluat pentru 2 portii:
  • 200 ml lapte
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 50 ml ulei
  • 450-500 gr faina
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru topping:
  • 8 carnati de casa
  • 450 gr ciuperci feliate
  • 1 ardei kapia
  • 2 rosii
  • 2 linguri ketchup dulce-picant
  • 200 gr cascaval.
Mod de preparare
Punem laptele la incalzit, doar o idee, sa nu fie fierbinte. Frecam drojdia cu zaharul, intr-un bol, iar cand se dilueaza, adaugam laptele caldut si o mana de faina si omogenizam bine totul. Lasam vasul acoperit la loc caldut 10-15 minute pana cand maiaua isi dubleaza volumul. Cernem o parte din faina intr-un bol incapator, ii facem o adancitura ma mijloc, in care adaugam maiaua crescuta si uleiul. Presaram si sarea si incepem sa adunam faina la mijloc amestecand totul cu o spatula de lemn. Rasturnam aluatul pe masa infainata si incepem sa-l framantam, presarand peste el faina, pana cand devine omogen si nelipicios. Nu trebuie sa ne rezulte un aluat prea tare, deci ne oprim din a adauga faina atunci cand nu se mai lipeste de maini. Il lasam la crescut pentru 15-20 de minute, e suficient timpul, daca drojdia este proaspata si buna. Pentru topping, feliem carnatii rondele, prajiti in prealabil, scurgem ciupercile bine si le taiem mai marunt, ardeiul il taiem julien, rosiile rondele, iar cascavalul il feliem, dar nu prea subtire. Impartim aluatul in doua si intindem pe rand doua foi rotunde de dimensiunea tigaii in care preparam pizza. Tigaia mea are diametrul de 24 cm. Punem aluatul in tigaie, il intepam cu furculita din loc in loc, il ungem cu o lingura de ketchup si presaram ingredientele peste el. Cascavalul il asezam peste celelalte ingrediente sa realizam un topping frumos. Acoperim tigaia cu capac si o punem la foc mic spre mediu, aproximativ 15-18 minute. Nu ridicam capacul, sau il ridicam in ultimele 5 minute. Tigaia mea are capac de sticla, asa ca am putut vedea lejer daca aluatul s-a copt. Sa nu va fie teama ca nu se coace aluatul, iese chiar foarte bun, usor crocant jos dar suficient de copt deasupra.

Pizza-rapida-la-tigaie-1 Pizza-rapida-la-tigaie-2

Pizza-rapida-la-tigaie-3 Pizza-rapida-la-tigaie-4

Pizza-rapida-la-tigaie-6

Va doresc spor si pofta buna!
Etichete:
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!