Ador acest gen de placinte-aperitiv, unde ne putem juca in voie cu ingredientele din interior. De data aceasta am combinat legumele mexicane si carnea de pui preparata la ceaun. A rezultat o nebunie in farfurie.
Ingrediente
  • 450 gr foietaj
  • 2 oua
  • 250 gr kefir
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • 5 gr praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • 450 gr legume mexicane
  • 1 L apa pentru fiert legumele
  • 1/2 lingurita sare
  • pieptul si pulpele de la un pui
  • condimente+sare pentru asezonat carnea de pui
  • 1 lingura untura pentru prajit carnea
  • 2 rosii cherry pentru decor
  • putin cascaval ras
  • chimen
Mod de preparare
Tin sa specific despre ingredientele folosite ca sunt achizitionate de la LIDL, mai putin puiul care este de curte. Aluatul de foietaj il vom lasa sa se dezghete natural, la temperatura camerei. Punem apa la fiert cu 1/2 lingurita sare si adaugam legumele mexicane, cand apa incepe sa fiarba. Le lasam la foc mediu 10-15 minute, dupa care le scurgem bine de apa. Carnea de pui, o asezonam cu condimente(piper, boia de ardei dulce) si sare si o prajim pe toate partile in untura(de fapt o vom inabusi, acoperind vasul cu capac). Desfacem carnea preparata, dupa oase si o taiem in bucatele mai mici. Pregatim un aluat dintr-un ou plus un albus, pe care le mixam cu putina sare, apoi adaugam kefirul si peste el praful de copt, omogenizam bine si incorporam pesmetul si faina. Peste acest aluat adaugam legumele si carnea de pui si le amestecam bine. Aluatul va avea textura celui pentru clatite, putin mai gros. Intindem foietajul pe folia cu care este impachetat si il rotunjim usor, tragand de partile laterale. Taiem si colturile, apoi imbracam cu el o forma de tarta. Adaugam in interior si colturile taiate, apoi rasturnam amestecul de ingrediente pentru umplutura si aducem marginile aluatului peste umplutura, pliindu-le frumos. Taiem rosiile in rondele, apoi rondelele in jumatati si le dispunem frumos pe langa aluat. Ungem aluatul cu un galbenus de ou, diluat cu cativa stropi de lapte si presaram chimen pe deasupra. Dam placinta la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, iar la final presaram foarte putin cascaval ras. Nu punem mult, pentru ca ii vom strica aspectul colorat al legumelor. Este foarte buna placinta cu foietaj, carne de pui si legume mexicane, atat calda cat si rece si se poate servi cu ketchup. Pofta buna!

Placinta-foietaj-legume-mexicane-carne-pui-2 Placinta-foietaj-legume-mexicane-carne-pui-3 Placinta-foietaj-legume-mexicane-carne-pui-4  Placinta-foietaj-legume-mexicane-carne-pui-6Placinta-foietaj-legume-mexicane-carne-pui-7

Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!