Imi plac mult salatele, cu orice, legume proaspete sau fierte, combinate cu branzeturi sau diverse preparate din carne, simple sau cu maioneza, le ador! De data aceasta am combinat rucola cu mozzarella, rosii deshidratate si multe altele. O nebunie in farfurie!

Ingrediente

  • Pentru patru portii:
  • 4 cartofi mari, rosii
  • 1 ceapa mare, rosie
  • 1 ardei gras, verde
  • 1 ardei Kapia, rosu
  • 8 ridichi
  • 8 bucati rosii deshidratate, in ulei
  • 150 gr pastrama de porc
  • 125 gr mini-mozzarella(de la LIDL)
  • o mana rucola
  • 2 linguri ulei( din cel in care au stat rosiile deshidratate)
  • un praf sare
 

Salata-rucola-rosii -deshidratate-1

 
Mod de preparare

Fierbem cartofii in coaja pana cand se patrund, apoi ii scurgem de apa in care au fiert, ii trecem prin jet de apa rece si ii curatam de coaja.

Spalam legumele si le scurgem bine de apa, sau le stergem. Spalam si rucola si o lasam la scurs. Feliem pastrama de porc in felii subtiri pe care apoi, le taiem in doua sau in patru. Feliem cartofii rondele. Rosiile deshidratate le taiem mai micute. Ardeiul verde il curatam si il taiem julien, pentru ca este mai mare, iar ardeiul kapia il taiem in rondele. Ceapa si ridichiile le taiem tot rondele, pentru a da un aspect mai placut salatei. Presaram pe platou cateva fire de rucola, apoi asezam ingredientele taiate, alternandu-le cu rucola si mozzarella. Stropim ingredientele cu ulei si presaram sare peste ele. Uleiul in care au fost rosiile, este putin acrisor si condimentat, deci nu a mai fost nevoie de alte condimente.   Salata-rucola-rosii -deshidratate-2   Noi servim aceasta salata, simpla, la cina. Este destul de consistenta si poate tine loc de o masa. Spor si pofta buna!
Etichete:
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
rosii umplute cu telemea si ceva fin de la Delaco
Supa-de-rosii-cu-galuste-bavareze-11
Perisoare-oua-posate-piure-spanac-9
Tocana-pui-legume-7
Chiftele-ton-ciuperci-8
zacusca-fasole-verde-dovlecei-ardei-copti-5
placinta-branza-visine-11
chec-cu-mac-si-visine-11
sos-de-usturoi-cu-rosii-8
Arhive
error: Conținutul este protejat!