Postat: 17 martie 2015 - Supe/Ciorbe - comentarii
Imi place sa prepar ciorba de perisoare in multe moduri, de fiecare data altfel. De data aceasta am asezonat-o cu bors, oricum ar fi n-are cum sa nu iasa buna, pentru ca este una din cele mai gustoase ciorbe si este printre preferintele baietilor mei.
Ingrediente
  • Pentru perisoare:
  • 750 gr carne tocata(vita+porc)
  • 1 ceapa
  • 1 ceasca orez
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • 2 oua
  • Pentru supa:
  • 3 l apa
  • 1 l bors
  • 2 cepe galbene
  • 1 ceapa rosie
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 2 ardei rosii
  • 1 legatura patrunjel
Mod de preparare
Punem apa intr-un vas, pe foc. Curatam legumele si le tocam cubulete. Le adaugam in apa cand aceasta incepe sa fiarba(mai putin ardeiul). Adaugam si o lingurita de sare. Carnea tocata o amestecam cu ceapa trecuta prin masina, orezul si ouale,le asezanam cu piper, condimente, sare si cimbru si lasam amestecul rezultat la odihnit, pana cand vom forma perisoarele. Cand legumele din supa incep sa se patrunda usor, formam perisoarele cat o nuca si le adaugam in supa. Le lasam sa fiarba, acoperind vasul cu un capac, pana cand carnea este aproape patrunsa, apoi adaugam borsul si peste cateva minute ardeiul. Mai lasam vasul pe foc 15-20 de minute, gustam supa si o asezonam cu sare si condimente, iar la final, dupa stingerea focului, adaugam patrunjelul tocat. Servim acest bors de perisoare, cu ardei iute sau cu ceapa rosie, eu prefer ceapa 🙂 Pofta buna!
bors-perisoare-1 bors-perisoare-2 bors-perisoare-3 bors-perisoare-4 bors-perisoare-5 bors-perisoare-7
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
????????????????????????????????????
Gratin-cus-cus-carne-tocata-legume-13
Alivenci-1
Pui-fraged-sos-picant-rosii-ardei-copt-6
Ciorba-vite-legume-tarhon-6
Clatite-lamaie-mac-10
prajitura-cu-foi-si-dovleac-8
Briose-aperitiv-cu-paste-fainoase-1
gogosari-in-otet-la-rece-9
Arhive
error: Conținutul este protejat!