Dupa cum am mai spus, imi place sa-mi surprind placut familia, preparand cate ceva de efect, ca in cazul acestor briose. Am preparat aceasta mancare si sub forma de budinca, dar sunt mai atractive briosele. Si in plus, cand imi reuseste ceva, si ca gust si ca aspect, le trec pe o lista speciala, pentru a le prepara si cand am musafiri.
Ingrediente
  • 250 gr cus-cus
  • apa in proportie de 3:1
  • 1 lingurita sare
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr carne tocata
  • 2 cepe mari, galbene
  • 2 morcovi
  • 2 ardei copti, congelati
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 300 gr ciuperci conservate
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 oua
  • condimente: cimbru, busuioc, boia de ardei dulce, piper
  • Pentru ornat:
  • rosii deshidratate
  • frunze de patrunjel
  • cascaval ras
 
Mod de preparare
Preparam cus-cusul in felul urmator: punem apa la fiert si adaugam 1 lingurita sare. Cand incepe sa clocoteasca, adaugam cus-cusul si il lasam sa fiarba pana cand isi mareste volumul si absoarbe toata apa. Dam vasul deoparte de pe foc si il lasam la rece, apoi mixam un albus de ou spuma si il amestecam cu cus-cusul. Spuma de albus, va aera putin boabele de cus-cus si le va da un aspect mai placut. Preparam umplutura. Curatam legumele si le tocam cubulete. Punem uleiul la incins si adaugam pe rand, ceapa, morcovul si ciupercile. Presaram putina sare peste ele si condimente si acoperim vasul sa se inabuse bine. Amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca. Cand se patrund bine, ceapa si morcovul, adaugam usturoiul si ardeiul, mai amestecam de cateva ori si adaugam carnea tocata. Acoperim din nou vasul si il lasam la foc moale, amestecand din cand in cand sa se asezoneze bine, carnea cu legumele. Adaugam condimente dupa gust, iar cand carnea este preparata definitiv, adaugam patrunjelul tocat si dam vasul la rece. Peste carnea tocata si usor racita, adaugam un ou intreg si un galbenus. Asezam in formele de briose, mai intai cate o lingura de cus-cus, apoi cate o lingura de carne tocata si la final acoperim cu cus-cus. Asezam cate o bucata de rosie deshidratata si presaram cascaval ras. Dam formele la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade. Ornam briosele cu patrunjel verde si le putem servi calde cu legume proaspete. Se pot incalzi si la microunde, aceste briose aperitiv, cu carne tocata si cus-cus, dar sunt bune si reci. Pofta buna!

Briose-aperitiv-carne-tocata-cus-cus-1 Briose-aperitiv-carne-tocata-cus-cus-2 Briose-aperitiv-carne-tocata-cus-cus-3 Briose-aperitiv-carne-tocata-cus-cus-4 Briose-aperitiv-carne-tocata-cus-cus-7 Briose-aperitiv-carne-tocata-cus-cus-6

Etichete: , , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
IMG_0020
Cozonac-cu-nuca-8
sandwich-ou-mozzarela-manta-impletita-bacon-11
Salata-legume-mexicane-paste-leurda-ton-5
Negresa-din-albusuri-si-ciocolata-5
clafoutis-cu-cirese-7
prajitura-Bounty-9
Clatite-aperitiv-cu-leurda-si-ardei-copt-9
Chiftelute-oua-posate-sos-ardei-copt-9
Arhive
error: Conținutul este protejat!