Ciorba de fasole cu ghimbir si tarhon, este o ciorba de post, foarte gustoasa, usor picanta de la ghimbir si foarte usor acrisoara de la tarhon.

Ingrediente

  • 750 gr fasole, boabe
  • 5 L apa
  • 2 buc ceapa galbena
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina telina
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 morcovi mari
  • 4 buc gogosar murat
  • 2 rondele radacina de ghimbir
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura sare
  • 1 praf cimbru
  • 1 praf tarhon
  • 3 foi dafin
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 1 legatura patrunjel verde

Mod de preparare

Pregatim ingredientele pentru ciorba de fasole cu ghimbir si tarhon

Punem fasolea in apa la inmuiat de cu seara pana dimineata, apoi fierbem fasolea in doua ape pe care le aruncam dupa ce ating punctul de fierbere.
Clatim bine fasolea si o punem din nou la fiert in 4 l apa.
Curatam radacinoasele, le spalam si le tocam cubulete, apoi le inabusim in uleiul de masline, incins.
Adaugam peste ele putina sare, cimbru si o rondea de ghimbir rasa.

Le lasam la foc mediu pana cand sunt bine inmuiate, apoi le adaugam peste fasolea care intre timp s-a fiert.

Ciorba-de-fasole-cu-ghimbir-si-tarhon-1

Preparare ciorba de fasole cu ghimbir si tarhon

Tocam ceapa solzisori si o adaugam peste fasole, atunci cand bobul incepe sa se patrunda usor.
Adaugam si foile de dafin, cealalta rondea de ghimbir, intreaga, gogosarii trecuti prin robot si presaram deasupra cimbru si tarhon, cate o ciupitura.
Lasam ingredientele pe foc sa se imprieteneasca bine gusturile lor, 10-15 minute, dupa care adaugam pasta de rosii, gustam si mai asezonam cu sare daca este cazul si mai fierbem mancarea inca 15 minute la foc incet.
Dupa stingerea focului, adaugam patrunjelul tocat marunt.

Ciorba-de-fasole-cu-ghimbir-si-tarhon-2

Servim ciorba cu ceapa rosie sau cu muraturi.
Eu am avut norocul sa nimeresc o fasole care a fiert destul de repede, daca bobul nu incepe sa se patrunda in primele 20-30 de minute de fiert, se poate adauga in apa un varf cutit de bicarbonat de sodiu, dar nu mai mult.

Ciorba-de-fasole-cu-ghimbir-si-tarhon-3 Ciorba-de-fasole-cu-ghimbir-si-tarhon-4

 

Sa avetit spor si pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics


Privacy Preference Center

Necesare

Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.

SESS#, __cfduid, CookieConsent, __cfduid
SESS#
__cfduid
CookieConsent
__cfduid

Preferințe

Cookie-urile de preferinţă permit unui site să îşi amintească informaţii care se modifică după modul în care se comportă sau arată site-ul, precum limba dvs. preferată sau regiunea în care vă aflaţi.

UID
UID

Statistici

Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.

@@History/@@scroll|#, _ga [x2], _gat [x2], _gid [x2], d
_ga [x2], _gat [x2], _gid [x2]
d

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?