Este o ciorba de post, foarte gustoasa, usor picanta de la ghimbir si foarte usor acrisoara de la tarhon.

Ingrediente

  • 750 gr fasole, boabe
  • 5 L apa
  • 2 buc ceapa galbena
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina telina
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 morcovi mari
  • 4 buc gogosar murat
  • 2 rondele radacina de ghimbir
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura sare
  • 1 praf cimbru
  • 1 praf tarhon
  • 3 foi dafin
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 1 legatura patrunjel verde
Mod de preparare
Punem fasolea in apa la inmuiat de cu seara pana dimineata, apoi fierbem fasolea in doua ape pe care le aruncam dupa ce ating punctul de fierbere. Clatim bine fasolea si o punem din nou la fiert in 4 l apa. Tocam ceapa solzisori si o adaugam peste fasole, atunci cand bobul incepe sa se patrunda usor. Curatam radacinoasele, le spalam si le tocam cubulete, apoi le inabusim in uleiul de masline, incins. Adaugam peste ele putina sare, cimbru si o rondea de ghimbir rasa.

Ciorba-de-fasole-cu-ghimbir-si-tarhon-1

Le lasam la foc mediu pana cand sunt bine inmuiate, apoi le adaugam peste fasolea care intre timp s-a fiert. Adaugam si foile de dafin, cealalta rondea de ghimbir, intreaga, gogosarii trecuti prin robot si presaram deasupra cimbru si tarhon, cate o ciupitura. Lasam ingredientele pe foc sa se imprieteneasca bine gusturile lor, 10-15 minute, dupa care adaugam pasta de rosii, gustam si mai asezonam cu sare daca este cazul si mai fierbem mancarea inca 15 minute la foc incet. Dupa stingerea focului, adaugam patrunjelul tocat marunt.

Ciorba-de-fasole-cu-ghimbir-si-tarhon-2

Servim ciorba cu ceapa rosie sau cu muraturi. Eu am avut norocul sa nimeresc o fasole care a fiert destul de repede, daca bobul nu incepe sa se patrunda in primele 20-30 de minute de fiert, se poate adauga in apa un varf cutit de bicarbonat de sodiu, dar nu mai mult. Ciorba-de-fasole-cu-ghimbir-si-tarhon-3 Ciorba-de-fasole-cu-ghimbir-si-tarhon-4   Sa avetit spor si pofta buna!
Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Prajitura-cu-fructe-6
Salata-legume-ton-maioneza-11
blat-de-tort-cu-lamaie-8
orez-cu-lapte-si-capsuni-3
Clatite-lamaie-mac-10
Salata-rucola-rosii -deshidratate-3
guguluf-banane-5
Paine-de-casa-reteta-mea-de-baza-7
guguluf-de-post-cu-gem-si-nuca-8
Arhive
error: Conținutul este protejat!