Este prima data cand fac ciorba de varza, la noi nu prea se obisnuieste. 🙂 Dar mi-am zis ca n-are cum sa nu iasa buna, mai ales daca o asezonez cu niste oase de porc, afumate. A iesit chiar gustoasa, deci mai fac.
Ingrediente
  • carne de porc afumata, cu os
  • 1 varza mica, proaspata
  • 2 cepe galbene
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 ardei rosu
  • 2 linguri pasta de rosii
  • piper
  • sare
  • cimbru
  • 2 foi dafin
  • 1 legatura
  • marar verde
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingura otet balsamic
  • 4 l apa
Mod de preparare
Curatam si spalam legumele, apoi le tocam in cuburi sau rondele, dupa caz. Indepartam primele foi de la varza si o clatim cu apa, apoi o tocam marunt. Eu am folosit aparatul Salad Smart Chef. Spalam carnea si o punem la fiert in apa cat sa o acopere. Cand atingepunctul de fierbere, scurgem apa, clatim carnea si vasul si o punem din nou la fiert in apa calda. Lasam carnea sa fiarba pana cand incepe sa se patrunda bine, sa se desfaca de pe os, dar nu uitam sa inlaturam spuma care se formeaza. Adaugam legumele, mai putin varza si ardeiul, pe care le vom adauga dupa 10-15 minute, cand radacinoasele incep sa se patrunda bine. Adaugam si condimentele si mai asezonam cu putina sare, iar cand varza este fiarta, adaugam pasta de rosii. La final, adaugam zeama de lamaie si otetul balsamic, iar dupa stingerea focului, adaugam si mararul tocat. Otetul balsamic l-am adaugat si pentru un plus de gust, dar si pentru ca nu mi s-a parut acrita suficient de la zeama de lamaie.
Servim ciorba calda, cu ardei iute. Va recomand cu drag aceasta ciorba de varza cu afumatura de porc, este chiar gustoasa! Ciorba-varza-afumatura-porc-1

Ciorba-varza-afumatura-porc-2 Ciorba-varza-afumatura-porc-3 Ciorba-varza-afumatura-porc-4 Ciorba-varza-afumatura-porc-5

Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
ciorba-fasole-afumatura-porc-7
Tocanita-cartofi-morcov-perisoare-10
pastrarea-prospetimii-lactatelor-cu-ajutorul-aparatului-pentru-vidat-foodsaver-3
Madlene-6
Salata-rucola-rosii -deshidratate-3
Ciorba-de-fasole-cu-ciolan-afumat-8
Perisoare-pui-sos-alb-branzeturi-10
Budinca-aperitiv-legume-mexicane-sunca-presata-rosii-deshidratate-12
tort-napoleon-9
Arhive
error: Conținutul este protejat!