Postat: 18 martie 2015 - Fursecuri - comentarii
Am mai facut madlene, dar in forme de briose, insa de curand am primit de la bucataras.ro forma speciala pentru ele, asa ca am inaugurat-o. Au iesit niste bijuterii aromate cu lamaie si foarte pufoase la mijloc.
Ingrediente
  • 3 oua
  • 150 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 400 gr faina
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 1 varf cutit sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare
Taiem untul bucatele si il punem la topit impreuna cu laptele si sarea, iar cand se topeste definitiv, dam vasul la rece. Zaharul il rasnim pentru a scurta din timpul de lucru. Mixam ouale cu zaharul pana devin spumoase, apoi adaugam untul si laptele usor racite. Praful de copt il stingem in zeama de lamaie si il adaugam in vas impreuna cu coaja de lamaie rasa fin. Mixam bine totul si adaugam treptat faina. Vom obtine un aluat moale, pe care il lasam la odihnit 10 minute, apoi cu ajutorul unei lingurite umplem formele.

Madlene-1 Madlene-2

Nivelam aluatul si dam formele la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade, sau facem testul cu scobitoarea, mai ales la prima runda. Vor iesi aproximativ 100 de madlene, punand aluat fix cat este forma, adica fara varf, ca oricum ele isi vor mari mult volumul in timpul coacerii.

Madlene-3 Madlene-4

Cand se racesc le pudram cu zahar. Sunt foarte bune alaturi de cafea sau ceai si sunt spornice, se preteaza foarte bine a fi preparate, la sarbatori, alaturi de alte fursecuri.

Madlene-6

Spor si pofta buna!
Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
negresa-insiropata-cu-ciocolata-nuca-si-visine-9
Prajitura-Snickers-10
Paste-tricolore-piept-pui-ciuperci-sos-alb-7
Ciorba-ciolan-afuma-galuste-cartofi-zeama-varza-5
Placinta-impletita-cu-carnati-7
Rulada-biscuiti-mascarpone-nuca-cocos-12
Biscuiti-cu-scortisoara-7
chiftelute-sos-legume-capac-piure-8
Madlene-6
Arhive
error: Conținutul este protejat!