Postat: 22 martie 2015 - Pizza - comentarii
Este prima data cand fac acest gen de pizza, dar cu siguranta nu va fi ultima. Reteta o am de la o prietena, la care am si servit o astfel de pizza.
Ingrediente
  • Pentru aluat(4 portii mari):
  • 650 gr faina
  • 200 ml apa calda
  • 50 ml ulei de masline
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • Pentru umplutura:
  • 600 gr carne de miel, tocata
  • 1 ceapa
  • 200 gr pasta de rosii cu bucati de ardei
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita chimion macinat
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1 varf lingurita piper macinat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1 lingurita sare
Mod de preparare
Pentru aluat, frecam, intr-un bol, drojdia cu zaharul, iar cand se dizolva ambele ingrediente, adaugam 150 ml apa calduta si o mana de faina. Omogenizam bine maiaua si o lasam la crescut pana isi dubleaza volumul(10-15 minute). Cernem 400 gr faina intr-un alt bol si ii facem o adancitura la mijloc, unde vom pune maiaua crescuta si o parte din ulei. Restul de faina si ulei le pastram pentru framantatul final. Dizolvam sarea in apa oprita(50 ml), clatim si vasul in care a fost maiaua, cu aceasta apa si o turnam peste ingredientele din vas. Amestecam bine totul, la inceput cu o paleta, adunand si faina de pe margini, apoi cand aluatul se intareste, il framantam cu mainile infainate. Il rasturnam pe masa infainata cu restul de faina oprita si il framantam bine, apoi ne clatim pe maini cu ulei si framantam in continuare pana nu se mai lipeste si se incorporeaza tot uleiul. Avem grija sa nu iasa un aluat foarte tare. Lasam aluatul la crescut pana isi dubeaza volumul. Pizza-turceasca-1 Pentru umplutura, punem uleiul la incins si calim ceapa tocata in el, pentru cateva minute, apoi adaugam carnea, presaram sarea peste ea si condimentele si o lasam pe foc pana cand se prepara bine, amestecand-o din cand in cand. Spre final adaugam pasta de rosii cu ardeiul, amestecam bine totul si degustam sa vedem daca mai adaugam sare sau condimente. Dupa stingerea focului adaugam patrunjelul tocat si dam vasul la rece. Aluatul crescut il vom imparti in patru parti pe care le vom intinde in forme ovale sau dreptunghiulare, mai lungi. Impartim si carnea tocata tot in patru si intindem fiecare parte de carne pe cate o foaie de aluat, doar pe mijloc. Marginile aluatului le pliem spre interior, formand cate o barcuta. Asezam barcutele in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem la 180 de grade pentru 20-25 de minute. Pizza-turceasca-2 A fost tare buna si satioasa, noua ne-a placut! Pizza-turceasca-3 Sa aveti spor si pofta buna!
 
Etichete:
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
placinta-cu-ton-si-legume-mexicane-8
snitele-pui-picante-5
Pizza-cu-carne-ciuperci-si-gogosari-murati-5
Pernute-crocante-din-mamaliguta-6
prajitura-cu-dovleac-si-nuca-de-cocos-8
Paine-cu-cartofi-si-cascaval-12
Salata-cartofi-ton-branza-pufoasa-Delaco-6
chiftele-in-sos-de-rosii-cu-ardei-copt-4
turte-la-tigaie-6
Arhive
error: Conținutul este protejat!