M-am jucat putin si am incercat o altfel de Rudy. De fapt, foile de blat le-am intins in tava direct faramitate, fara a o mai trece pe cea de deasupra prin razatoare, iar la crema de branza am introdus bezea cu cocos. Tare mult mi-a placut aceasta varianta! Data viitoare am sa inlocuiesc stafidele cu visine, cand s-or coace :)) Metoda foilor am preluat-o de la prietena mea, bucataras Ruxy, pe care o ador pentru finetea si delicatetea ei. Inca ceva, aceasta prajitura nu-i chiar dulce, daca va plac deserturile mai dulci, mai mariti cantitatile de zahar atat la foi cat si la crema, mai adaugati cate cel putin 50 gr la fiecare. Prajitura-cu-firimituri-Rudy-altfel-5
Ingrediente
  • Pentru foi:
  • 3 galbenusuri
  • 125 gr zahar
  • 250 gr unt(82%)
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 400 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf cutit bicarbonat de sodiu
  • 1 varf cutit sare
  • Pentru crema:
  • 500 gr branza de vaci proaspata
  • 100 gr branza telemea veche
  • 125 gr zahar
  • 3 albusuri
  • 1 varf cutit sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 gr nuca de cocos
  • 50 gr stafide aurii
Mod de preparare
Adauga aici textul.
Pentru blat, frecam untul cu zaharul, dar nu pana devine spumos, doar atat cat sa se omogenizeze putin, apoi adaugam galbenusurile si putina sare. Peste acestea, cernem faina impreuna cu cacaua, praful de copt si bicarbonatul si incepem sa amestecam totul, cu mainile, pana cand obtinem niste firimituri mai mari. Nu insistam ca sa nu se omogenizeze aluatul, trebuie sa ramana faramitat. Pentru crema, amestecam branza dulce cu telemeaua rasa, adaugam esenta, zaharul vanilat si stafidele hidratate in putina apa si omogenizam. Mixam spuma albusurile cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare, iar la final adaugam nuca de cocos. Amestecam usor cele doua compozitii, punand cate putina bezea peste branza pana la omogenizare. In tava tapetata cu hartie de copt, imprastiem 2/3 din firimiturile de aluat. Incercam sa le imprastiem uniform. Prajitura-cu-firimituri-Rudy-altfel-1 Peste firimituri intindem crema de branza, punand-o cu lingura din loc in loc, apoi cu dosul lingurii o nivelam usor. Deasupra imprastiem restul de firimituri si dam tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade. Este absolut delicioasa! Prajitura-cu-firimituri-Rudy-altfel-2 Eu am folosit o tava de 23/36 cm, dar mergea si in tava mai mare. Si acum sa explic putin de ce combin eu la unele blaturi si aluaturi, praful de copt cu bicarbonatul. Praful de copt ajuta la coacerea si in acelasi timp la cresterea blatului, iar bicarbonatul ii ofera o textura aparte, il afaneaza. Bineinteles, nu trebuie sa exageram cu cantitatea de bicarbonat, se pune putin, un varf de cutit. In ideea ca va tenteaza sa incercati varianta mea de prajitura cu firimituri – Rudy altfel, va doresc spor si pofta buna! Prajitura-cu-firimituri-Rudy-altfel-3
Etichete: , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!