Postat: 31 martie 2015 - Salate - comentarii
Am avut pofta in week-end de o salata orientala si am executat-o. Noi preferam aceasta salata celei de boeuf, datorita gustului placut de ceapa rosie, macerata in otet.
Ingrediente
  • Pentru 8 portii:
  • 500 gr cartofi rosii
  • 2 cepe rosii, mari
  • 100 ml otet balsamic
  • 500 gr morcovi
  • 150 gr masline negre
  • 200 gr jambon de porc
  • 400 gr gogosari murati
  • 4 oua fierte
  • 1 praf sare
  • 1 praf piper
  • Maioneza din:
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita sare
  • 250 ml ulei
  • zeama de la o lamaie
Mod de preparare
Incepem cu ceapa care trebuie sa stea la macerat, macar o ora. Deci, curatam ceapa, o clatim si o tocam fie julien, fie solzisori(eu o prefer solzisori mici). O punem intr-un vas micut cu capac, presaram peste ea putina sare si turnam otetul balsamic.

Salata-orientala-1 Salata-orientala-2

Alegem un vas mic pentru putea acoperi ceapa cu otet. Din timp in timp mai agitam vasul sa ajutam ceapa sa se macereze uniform. Curatam morcovii, ii clatim bine si ii punem la fiert in apa cu putina sare. Spalam bine cartofii si ii punem la fiert cu coaja cu tot, in apa cat sa fie bine acoperiti. E bine sa folosim cartofi rosii pentru ca rezista mai bine la fiert fata de cei albi, adica nu se sfarama si ii putem toca frumos in cuburi. Lasam ambele ingrediente pe foc pana cand se patrund bine, apoi le scurgem de apa. Morcovii il lasam la racit, iar cartofii ii trecem prin jet de apa rece, ii curatam de coaja si ii tocam in cuburi. Morcovii i-am taiat rondele, dar pot fi taiati tot in cuburi, dupa cum prefera fiecare. Alegem un bol incapator si adaugam morcovii si cartofii in el. Presaram peste ei putina sare si piper. Atentie la cantitatea de sare, pentru ca vom sara si maioneza, iar unele ingrediente sunt deja sarate! Scoatem samburii la masline si le adaugam peste ingredientele din bol. Taiem gogosarii julien, la fel si jambonul si le adaugam in bol. Preparam maioneza, mixand galbenusul cu mustarul, asezonate cu sare si picurand trepatat uleiul si zeama de lamaie, pana obtinem o emulsie stabila. Scurgem ceapa de otet si o agaugam peste ingredientele din vas, apoi le amestecam usor si le combinam cu maioneza. Ouale, este bine sa le fierbem inainte de servirea salatei si sa ornam satlata cu ele.

Salata-orientala-3 Salata-orientala-4 Salata-orientala-6

Sa aveti spor si pofta buna, cand o veti prepara!
   
Etichete:
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Salata-legume-ton-maioneza-11
prajitura-cu-foi-si-gem-de-prune-11
zacusca-de-ghebe-9
biscuiti-cu-aroma-de-lamaie-8
musaca-din-piure-de-cartofi-cu-varza-si-carne-tocata-5
pizza-cu-coronita-de-carnati-7
Varză-cu-sos-de-ardei-copt-7
Perisoare-oua-posate-piure-spanac-9
tocana-olteneasca-maruntaie-pui-ardei-copt-6
Arhive
error: Conținutul este protejat!