De cand am vazut reteta Claudiei, mi-a ramas gandul la aceste savarine, care sunt preferatele sotului si ale unuia din baietii mei. Azi le-am executat si eu, ca de mult timp le promit ca le fac. Multumesc Dia, pentru ca mi-ai atras atentia cu reteta ta si asa le-am satisfacut si eu poftele baietilor mei! 🙂
Ingrediente
  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 1 lingura zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 30 ml ulei
  • 1 varf cutit sare
  • 1 plic drojdie uscata(7 gr)
  • Pentru sirop:
  • 400 ml apa
  • 75 gr zahar
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Pentru umplut:
  • 250 gr frisca lichida
  • Pentru ornat:
  • 300 gr dulceata de trandafiri

Savarine-din-aluat-dospit-1

Mod de preparare
Punem laptele la incalzit si diluam in el zaharul si drojdia uscata. Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura la mijloc, unde turnam laptele caldut si uleiul. Omogenizam bine totul, apoi incorporam ouale peste care am presarat un praf de sare. Va rezulta un aluat moale, pe care il lasam 20-30 de minute la dospit.
Savarine-din-aluat-dospit-2
Ungem cu putin ulei de masline sau unt, formele de savarine, daca avem, daca nu, folosim forme de briose ca in cazul meu.
Savarine-din-aluat-dospit-3
Punem cu lingura din aluat in forme, cat sa le umplem 3/4, apoi mai lasam aluatul la crescut 15 minute si in forme, dupa care coacem savarinele la 180 de grade pentru 30-35 de minute, sau pana trece testul scobitorii.
Savarine-din-aluat-dospit-4
Pentru sirop, punem apa cu zaharul pe foc, pana la diluarea zaharului, apoi ridicam vasul de pe foc si adaugam esenta. Lasam siropul sa se raceasca definitiv, apoi vom scufunda in el, pe rand, savarinele racite bine. Le vom tine in sirop cam 30 de secunde, pentru a se insiropa bine.
Savarine-din-aluat-dospit-5
Taiem un capacel de la savarine, din partea de jos si cu ajutorul unui posh, formam rotocoale de frisca, bine mixata, apoi acoperim cu capacelul decupat.
Savarine-din-aluat-dospit-6 Savarine-din-aluat-dospit-7
Peste capacel intindem dulceata de trandafiri si dam savarinele la rece pentru 20-30 de minute. Sun foarte bune aceste savarine din aluat dospit, reci, de la frigider.
Savarine-din-aluat-dospit-10
Spor si pofta buna!
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Prajitura-crema-mascarpone-ananas-9
DSCF2199-542
farfalle-in-sos-de-zacusca-si-maruntaie-de-pui-la-tigaie-1
Ciorba-oase-porc-acrita-zeama-varza-6
chiftelute-de-ton-cu-sos-de-iaurt-6
Omleta-la-cuptor-cu-cartofi-1
Colaci-5
chec-in-trei-culori-8
Gratin-cus-cus-carne-tocata-legume-13
Arhive
error: Conținutul este protejat!