Postat: 08 martie 2015 - Torturi - comentarii

Cred ca este unul din cele mai simple torturi, de preparat si este tare gustos pe deasupra! Asta daca nu aveti nimic impotriva oualelor crude. Noi nu avem nimic impotriva, mai ales ca am auzit de atatea terapii in care oul se foloseste crud.

Ingrediente

  • 200 gr piscoturi Savoiardi(2 pachetele)
  • 3 oua
  • 75 gr zahar
  • 250 gr mascarpone
  • 250 ml cafea tare
  • 50 ml Amarretto(optional)
  • 1 varf cutit sare
  • cacao pentru pudrat
Mod de preparare
Preparam mai intai cafeaua tare, la filtru sau chiar la expresor daca avem. Eu am fiert-o la filtru din 4 lingurite cafea Lavazza, 1 lingurita zahar, 1 varf cutit sare si 350 ml apa. Sa nu va sperie sarea adaugata la cafea, dar sa stiti ca intareste gustul. Nu trebuie nici sa exageram sa se simta gustul de sarat, punem putin de tot, un strop. Lasam cafeaua sa se raceasca si preparam crema. Separam albusurile de galbenusuri si presaram cate putina sare peste fiecare. Rasnim zaharul sa fie pudra si il adaugam peste galbenusuri, apoi le mixam timp indelungat pana obtinem o crema spumoasa, galbena. Adaugam mascarponele si iar mixam pana se omogenizeaza bine crema. Separat, vom mixa si albusurile pana cand obtinem o bezea ferma care ramane fixata pe vas, nu va cadea daca intoarcem vasul invers. Amestecam albusurile cu crema de galbenusuri, punand cate putin din albusuri peste galbenusuri si amestecand incet, pana la incorporarea totala a acestora. Dam crema la frigider pentru 30 de minute, minim. Scufundam piscopturile in cafeaua amestecata cu amaretto, pentru cate o fractiune de secunda pe fiecare parte si asamblam tortul, asezand cate un strat de piscoturi si un strat de crema, pana se epuizeaza toate ingredientele.

Tiramisu-reteta-clasica-1 Tiramisu-reteta-clasica-2 Tiramisu-reteta-clasica-3 Tiramisu-reteta-clasica-5

Dam tortul astfel asamblat la frigider pentru o ora, dupa care se poate servi. Cu acest tort, am sarbatorit eu ziua de 8 martie. Doresc un sincer la multi ani, tuturor cititoarelor mele! Sa fiti iubite si fericite! Tiramisu-reteta-clasica-6
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!