Postat: 20 aprilie 2015 - Pui - comentarii
Special la aceasta budinca, este textura usor aerata pe care o are, datorita albusului de ou pe care i l-am adaugat. Este de fapt o combinatie intre budinca si sufleu, dar am preferat sa-i spun budinca, pentru ca am adaugat si piept de pui in sos de zacusca si rosii. A iesit o bunatate!
Ingrediente
  • Pentru prepararea pieptului de pui in sos:
  • 500 carne de pui: pulpe si piept
  • 100 ml ulei
  • sare
  • busuioc
  • 2 foi de dafin
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • Pentru preparare orez:
  • 300 gr orez
  • apa in proportie de 3:1
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • 2 albusuri de ou
  • In plus:
  • 300 gr zacusca de legume
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 25 gr unt pentru uns formele
  • patrunjel verde
Portii: 4; Timp de preparare: sub 90 minute
Mod de preparare
Mai intai preparam orezul pe care il fierbem impreuna cu un praf de sare, un praf de cimbru, un praf de piper si doua foi de dafin. Eu l-am preparat la multicookerul Philips pe programul RICE.
Budinca-orez-piept-pui-1 Dupa fierbere, lasam orezul sa se raceasca definitiv, acoperit. Preparam carnea. Spalam bine pulpele de pui si pieptul si presaram peste ele sare, piper, busuioc, piper si boia de ardei dulce. Punem uleiul la incins si prajim carnea bine, pe toate partile, pana se rumeneste bine, apoi o scurgem de grasime si o desfacem de pe os.
Budinca-orez-piept-pui-5 O portionam in bucati mai mici si o amestecam cu zacusca si sucul de rosii. Punem suc de rosii pentru a mai dilua zacusca. Mixam cele doua albusuri cu un praf de sare, pana devin spumoase, apoi le incorporam incet in orezul racit.
Budinca-orez-piept-pui-2
Budinca-orez-piept-pui-4
Ungem un vas termorezistent, sau mai multe, cu unt si asezam in el un strat de orez, apoi intindem carnea cu sosul si acoperim tot cu orez.
Acoperim vasul si il dam la cuptorul preincalzit pentru 15 de minute la 180 de grade.
Budinca-orez-piept-pui-6
Este foarte buna si difera de clasicul pilaf. Servim budinca, alaturi de legume proaspete, salata sau muraturi. Budinca-orez-piept-pui-8 NOTA: Daca vasul pe care il folosim la cuptor nu are capac, il vom acoperi cu hartie de copt, pentru a nu se arde orezul pe deasupra. Optional, dupa stingerea focului, se poate adauga peste orez, cascaval ras si se mai lasa vasul in cuptor 5 minute.Eu am pus mai intai patrunjel verde tocat, apoi o mana de casvaval ras.
Etichete: , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
chiftele-din-dovlecel-si-branza-de-burduf-preparate-la-cuptor-11
trandafir-cu-nuca-si-gem-de-caise-6
Clatite-cu-mere-8
ciorba-de-pasare-cu-multe-legume-9
rosii umplute cu telemea si ceva fin de la Delaco
mamaliguta-cu-busuioc-si-parmezan-preparata-la-wok-6
Prajitura-Revani-cu-mure-6
Pasta-ton-ceapa-rosie-castraveciori-5
Prajitura-Deliciu-cu-caramel-8
Arhive
error: Conținutul este protejat!