Cu aceasta reteta de Cupcakes In The Pink With Cherries particip la „Provocarea Secreta”din luna aprilie, gazduita de blogul Stefaniei si unde am avut ca sursa de inspiratie blogul Simonei Callas. De ceva timp tot rasfoiesc retetele Simonei, care sunt mai speciale, iesite din clasicul obisnuit si foarte, foarte frumos prezentate. Am incercat sa gasesc ceva mai usor, asa ca pentru mine, ca nu am rabdare sa ornez si sa dichisesc si m-am oprit la aceste minunate briose in hainute roz. Reteta originala o puteti gasi aici, eu tin sa precizez ca m-am abatut putin de la cantitatile si ingredientele retetei, sper sa nu fie suparare, dar conteza mult sursa de inspiratie fara de care nu realizam asa delicii. Multumesc, Simona, pentru asa reteta minunata pe care cu siguranta o voi repeta! Multumesc, Stefania, pentru oportunitatea de a participa la aceasta minunata provocare!
Ingrediente
  • Pentru briose:
  • 250 gr faina alba
  • 150 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 oua(mai micute)
  • coaja rasa de la o lamaie
  • visine din compot(cate 3/briosa)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • Pentru crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata alba
  • 2 linguri dulceata de trandafir
Portii: 13; Timp de pregatire: sub 120 minute
Mod de preparare
Pentru briose, spargem ouale intr-un bol, presaram putina sare si adaugam zaharul peste ele. Eu am rasnit zaharul, ca sa lucrez mai repede. Mixam energic ouale cu zaharul pana devin spumoase, apoi adaugam pe rand, uleiul, laptele, coaja rasa de lamaie, iar la final, faina cernuta impreuna cu praful de copt. Vom obtine un aluat cam de textura celui de chec, sau mai bine zis, ceva mai gros decat cel de clatite. Cu acest aluat vom umple 3/4 din capacitatea formelor de briose.
Vom pune cate o lingura de aluat in formele de briose, apoi adaugam cate 3 visine, sau cirese si le acoperim cu aluat. Eu am avut visine din compot.
Cupcakes-In-The Pink-With-Cherries-9 Cupcakes-In-The Pink-With-Cherries-8
Dam formele la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, sau pana trec testul scobitorii. Lasam briosele sa se raceasca.

Cupcakes-In-The Pink-With-Cherries-10

Pentru crema, rupem ciocolata in bucati si o adaugam intr-un vas, impreuna cu frisca lichida.

Eu am folosit frisca lichida si ciocolata alba de la LIDL, imi plac mult produsele lor. Punem vasul pe foc si amestecam in el pana cand se topeste ciocolata si se omogenizeaza cu frisca. Dam vasul la rece, mai intai pe balcon sau in camara, apoi il introducem in frigider pentru aproximativ o ora. Dupa scurgerea acestui timp, scoatem vasul din frigider si mixam compozitia, folosind treapta superioara a mixerului, pana obtinem o crema spumoasa.

Cupcakes-In-The Pink-With-Cherries-5 Cupcakes-In-The Pink-With-Cherries-6

Adaugam dulceata de trandafiri si omogenizam bine crema, apoi, cu ajutorul unui posh, ornam briosele sub forma de trandafiri.

Cupcakes-In-The Pink-With-Cherries-7 Cupcakes-In-The Pink-With-Cherries-3

Eu nu am avut colorant si de aceea am recurs la dulceata de trandafiri care imi place in mod deosebit, mai ales ca pe alocuri se vad si petalele prin crema. Am exclus si untul din crema, pentru ca nu ne plac in mod deosebit cremele cu gust intens de unt. Insa aceasta reteta de Cupcakes In The Pink With Cherries,  a fost fix pe placul consumatorilor, dar nu fara a reprosa ca au fost putine. :)))

Cupcakes-In-The Pink-With-Cherries-2 Cupcakes-In-The Pink-With-Cherries-4

 
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!