Ador sosul de ceapa caramelizata, este usor, dulce-picant-acrisor! Imi place sa-l asortez la diverse fripturi si de asemeni la cartofi.
Ingrediente
  • Pentru friptura:
  • 1kg carne de porc: muschi + pulpa
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 1oo ml ulei
  • 100 gr unt
  • 100 ml vin rosu
  • Pentru cartofi:
  • 500 gr cartofi albi
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 30 ml ulei de masline
  • 50 gr unt
  • Pentru ceapa caramelizata:
  • 50 gr unt
  • 2 cepe mari, rosii
  • 1 lingura zahar
  • piper
  • 1 lingura otet balsamic
  • sare
Portii: 4; Timp de preparare: 90 minute
Mod de preparare
Carnea de porc am pregatit-o la tigaie cu capac, la foc incet. Crestam carnea, o intepam din loc in loc, o ungem cu ulei si o asezonam cu sare si condimente. O dam la rece cateva ore. Dupa ce s-a odihnit suficient, punem untul si restul de ulei intr-o tigaie incapatoare, asezam carnea, acoperim tigaia cu capac si o lasam la foc mic spre mediu, intorcand-o din cand in cand de pe o parte pe alta. Periodic o mai stropim si cu vin, pentru a se fragezi. O lasam pe foc pana cand se va rumeni frumos si se va patrunde bine. Pentru cartofi, curatam si spalam cartofii, ii feliem pe lungime in patru sau in sase, dupa cum sunt de mari si ii asezonam cu sare si busuioc. Ungem o forma antiaderenta cu unt, asezam cartofii si ii dam la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade, sau pana cand se vor rumeni frumos pe deasupra. Pentru ceapa caramelizata, punem intr-un vas pe foc untul la topit si calim in el ceapa taiata julien. Presaram si putina sare peste ceapa. Cand ceapa devine translucida, adaugam zaharul si il amestecam bine printre ceapa sa se topeasca uniform Dupa topirea zaharului adaugam otetul si putin piper si mai lasam ceapa pe foc 5 minute. Asezam carnea si cartofii pe un platou si turnam ceapa caramelizata deasupra lor.
Friptura-porc-cartofi-la-cuptor-ceapa-caramelizata-1
Friptura-porc-cartofi-la-cuptor-ceapa-caramelizata-2
Servim cu muraturi.
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Chec-marmorat-cu-glazura-de-ciocolata-9
Biscuiti-aperitiv-cascaval-8
Cozonac-cu-nuca-8
Tagliatele-cu-chiftele-sos-zacusca-5
Placinta-mere-dulceata-gutui-8
rulada-din-fleica-de-porc-la-cuptor-9
prajitura-dungata-II-10
Biscuiti-aperitiv-sunca-presata-cascaval-9
cornulete-fragede-cu-rahat-11
Arhive
error: Conținutul este protejat!