Ingrediente

  • 2 kg spanac(cantarit in piata)
  • 3 cepe galbene
  • 1 legatura leurda
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 100 ml ulei de masline
  • 4 linguri bulion
  • 2 linguri faina
  • sare dupa gust
  • apa
  • cimbru
  • oregano
  • 1 crenguta rosii cherry
Portii: 4 Timp de pregatire: sub 60 minute
Mod de preparare
Separam frunzele de spanac, de lujeri. Lujerii ii aruncam daca spanacul este matur, daca este mai tanar putem sa ii folosim si pe acestia. Spalam bine frunzele de spanac in mai multe ape, punandu-le in chiuveta si turnand apa peste ele, sau le putem pune intr-un vas adanc si turnam apa peste ele. Eu le-am spalat in 3 ape, sotul meu cand este acasa le spala frunza cu frunza sub jet de apa. 🙂 Punem o oala cu apa pe foc in care adaugam 1 lingurita sare, iar cand apa incepe sa fiarba, adaugam putin bicarbonat si scufundam frunzele de spanac in ea si le lasam 3-5 minute, amestecandu-le sa se opareasca toate, apoi scurgem apa, dar nu o aruncam, pentru ca vom folosi din ea la prepararea spanacului.
Bicarbonatul ajuta la pastrarea culorii verde a spanacului.
Trecem frunzele oparite prin jet de apa rece si le lasam la scurs.

Mancare-spanac-leurda-1 Mancare-spanac-leurda-2

Curatam si tocam ceapa solzisori. Punem uleiul la incins si adaugam cepa plus cativa stropi din zeama in care am oparit spanacul. Inabusim ceapa pana devine sticloasa, apoi tocam spanacul mai marunt si il adaugam peste ceapa.

Mancare-spanac-leurda-3 Mancare-spanac-leurda-4

Il amestecam de cateva ori, apoi adaugam o ceasca de zeama, acoperim vasul si il lasam la foc mediu 15-20 de minute. Diluam bulionul cu putina zeama, il asezonam cu cimbru si oregano, sau ce condimente agream si il adaugam peste spanacul din vas dupa cele 15 minute de fiert, sau atunci cand spanacul este aproape preparat, il incercam gustandu-l.

Tocam leurda marunt si o adaugam si pe aceasta, dupa 5 minute de la adaugarea bulionului.

Mancare-spanac-leurda-5

Desfacem cele doua linguri de faina in putina zeama(o ceasca) si le adaugam treptat peste spanacul din vas, amestecand continuu, dupa 10 minute de la adaugarea bulionului. Gustam mancarea si o mai potrivim de sare si condimente, daca este cazul, adaugam crenguta de rosii si mai lasam vasul la foc mic, acoperit cu capac. Mancare-spanac-leurda-6 Simpla si gustoasa aceasta mancare de spanac, cu leurda! Daca nu se doreste a fi de post, putem servi mancarea de spanac, cu leurda, alaturi de niste kaizer afumat, tras la tigaie si oua ochiuri. Mancare-spanac-leurda-8
Etichete: , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!