Acum, daca tot face parte din aparatura mea electrocasnica acest aparat, trebuie exploatat, nu? De data aceasta am decis sa prepar niste muschiulet de porc, pe care l-am si impletit, sa para mai atractiv. 😀 A iesit tare fraged, efectiv carnea s-a desfacut in fire si firicele, savuroase si suculente.
Ingrediente
  • 4 buc muschiulet de porc
  • 120 ml ulei de masline
  • 2 capatani usturoi
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/4 lingurita piper
  • 1/4 lingurita busuioc uscat si maruntit
  • 2 frunze salvie, maruntite
  • 1/4 lingurita maghiran uscat si maruntit
  • 1 lingurita sare
  • In plus:
  • 4 linguri ketchup
  • 1 lingura mustar cu miere
Mod de preparare
Feliem fiecare bucata de muschiulet in trei, lasand cate un capat intreg. Curatam usturoiul, il spalam si il pisam bine, adaugand peste el si sarea, apoi il frecam cu ulei de masline ca la mujdei si adaugam peste el celelalte condimente. Amestecam totul bine, iar cu acest amestec ungem feliile de muschiulet apoi il impletim frumos.
Muschiulet-porc-impletit-CROCK-POT-2
Muschiulet-porc-impletit-CROCK-POT-3 La capete infigem cate o scobitoare sa nu se desfaca impletitura. Asezam bucatile de muschiulet impletit, intr-un vas cu capac si dam vasul la frigider cateva ore bune. Eu l-am lasat de seara pana dimineata. Dupa acest interval de timp, asezam muschiuletul in vasul de ceramica al Slow Cooker Crok Pot-ului, si turnam peste el tot ce a ramas in vasul in care s-a marinat.
Muschiulet-porc-impletit-CROCK-POT-4 Acoperim vasul cu capacul, conectam aparatul la sursa de curent si setam programul SLOW pentru 4 ore.
Muschiulet-porc-impletit-CROCK-POT-5
Dupa 3 ore si jumatate, eu am incercat carnea sa vad daca este preparata si a fost ok, asa ca am extras vasul din aparat, am scurs tot lichidul si am uns bucatile de muschiulet cu ketchup amestecat cu mustar, pe o parte si pe alta si am introdus din nou vasul in aparat, lasandu-l pana la expirarea celor patru ore setate.
Muschiulet-porc-impletit-CROCK-POT-6 In lichidul scurs de la carne am preparat niste catofi ca si garnitura, asezonandu-i la final cu patrunjel verde.
Muschiulet-porc-impletit-CROCK-POT-8

NOTA:

In timpul prepararii mancarurilor la Slow Cooker, indiferent de ingredientele folosite, rezulta mult lichid, datorita aburilor care se formeaza, de aceea trebuie sa reducem cantitatea de apa sau grasime pe care am adauga-o la o preparare normala pe aragaz.

Sper sa va fie de folos reteta mea de muschiulet de porc impletit, preparat la Slow Cooker CROCK POT!

Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Varza-acra-cu-sorici-si-coaste-de-porc-1
Prajitura-Merisor-9
trandafir-cu-nuca-si-gem-de-caise-6
Perisoare-oua-posate-piure-spanac-9
tocana-de-fasole-verde-pentru-iarna-8
Clatite-cu-aluat-oparit-7
Tocana-taraneasca-pui-ceapa-rosii-5
pizza-casei-6
Ciuperci-umplute-sos-dulce-picant-4
Arhive
error: Conținutul este protejat!