Initial am vrut sa fac o iahnie de fasole, dar s-a transformat intr-o delicioasa pasta, la care am adaugat si bacon taiat fideluta si sos de ceapa cu multe rosii.
Ingrediente
  • 500 gr fasole
  • 2 l apa
  • 4 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 3 foi dafin
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 varf lingurita piper macinat
  • sare dupa gust
  • 2 capatani usturoi
  • marar verde
  • Pentru sos:
  • 500 gr bacon
  • 2 cepe rosii
  • 2 cepe galbene
  • 200 ml ulei
  • 250 gr pasta de rosii
  • 1 lingurita zahar
Portii: 8; Timp de preparare: sub 90 minute
Mod de preparare
Punem fasolea bine spalata, la inmuiat de seara, in apa multa, la frigider. Dimineata, scurgem apa si frecam fasolea pentru a-i indeparta pelicula de deasupra, atat cat se poate indeparta. Punem fasolea la fiert in putina apa(cat sa fie acoperita), iar cand atinge punctul de fierbere, scurgem apa, clatim fasolea cu apa calda si o punem din nou la fiert in apa calda. Facem acest procedeu de doua ori, dupa care lasam fasolea sa fiarba, in apa cat sa fie acoperita, plus 3 degete deasupra ei. Cand fasolea incepe sa se inmoaie, adaugam ceapa si morcovul tocate marunt.
Pasta-fasole-bacon-sos-ceapa-1
Adaugam si putina sare, crenguta de cimbru si foile de dafin. Curatam usturoiul si il presam, apoi il adaugam peste fasole, cand aceasta este aproape gata de dat deoparte de pe foc. Intre timp preparam si sosul. Punem uleiul la incins si rumenim in el baconul taiat fideluta, apoi inlaturam baconul si adaugam ceapa tocata marunt.
Pasta-fasole-bacon-sos-ceapa-3 Cand ceapa devine translucida, adaugam zaharul, apoi rosiile si mai lasam vasul pe foc 5-6 minute dupa care adaugam si baconul si ridicam vasul de pe foc.
Pasta-fasole-bacon-sos-ceapa-5 Scurgem surplusul de ulei din sos si il adaugam in blender impreuna cu fasolea scursa.
Pasta-fasole-bacon-sos-ceapa-2 Pasta-fasole-bacon-sos-ceapa-4
Mixam fasolea bine si o asezonam cu piper macinat si boia de ardei dulce. Servim fasolea cu paine prajita, sos de ceapa si marar tocat marunt si bineintele, nelipsitele muraturi.
Pasta-fasole-bacon-sos-ceapa-8
Pofta buna! NOTA:
Zaharul din sosul de ceapa este optional, sau se pune in functie de gustul pastei de rosii. Crenguta de cimbru si foile de dafin se vor inlatura dupa 10-15 minute de fierbere.
Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
castraveciori-bulgaresti-6
rulada-aperitiv-cu-legume-branzeturi-si-sunca-presata-9
Ciulama-dovlecel-perisoare-pui-8
Piure-cartofi-ceapa-caramelizata-parmezan-5
crochete-de-dovlecel-cu-somon-afumat-8
tarta-ciocolata-blat- biscuiti-nuca-6
Tocanita-cartofi-morcov-perisoare-10
prajitura-bicolora-cu-prune-6
Smoothie-energizant-cu-fructe-7
Arhive
error: Conținutul este protejat!