Am vrut sa fac initial o ciulama, dar n-am avut toate ingredientele necesare, asa ca am facut rapid aceasta mancarica, pe care tot rapid am mancat-o cu mamaliguta calda.
Ingrediente
  • 500 gr piept de pui
  • 500 gr ciuperci proaspete
  • 2 cepe
  • 2 capatani usturoi
  • aprox. 0,5 cm radacina de ghimbir
  • 50 gr unt
  • 30 ml ulei
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • maghiran
  • 2 bucati gogosar murat
  • 1/2 legatura patrunjel verde
Portii: 4; Timp de preparare: sub 60 minute
Mod de preparare
Spalam pieptul de pui, il stergem bine si il portionam in cubulete, apoi il asezonam cu sare si piper. Spalam ciupercile, le indepartam pelicula de pe palariute si le tocam mai marunt, inclusiv coditele. Curatam ceapa si o tocam solzisori. Curatam usturoiul si il presam. Curatam ghimbirul si il dam pe razatoare.

sote-ciuperci-piept-pui-usturoi-1 sote-ciuperci-piept-pui-usturoi-5

Patrunjelul il spalam si il tocam marunt. Punem untul cu uleiul intr-o tigaie incapatoare, iar cand se topeste untul adaugam bucatile de piept de pui si le sotam cateva minute intorcandu-le de pe o parte pe alta. Adaugam apoi ceapa, iar dupa cateva minute, ciupercile bine scurse si ghimbirul ras.

sote-ciuperci-piept-pui-usturoi-3 sote-ciuperci-piept-pui-usturoi-4 sote-ciuperci-piept-pui-usturoi-6 sote-ciuperci-piept-pui-usturoi-7

Asezonam cu sare si condimente, adaugam si foile de dafin, acoperim tigaia si lasam mancarea la foc mediu aproximativ 20 de minute, sau pana cand ciupercile sunt bine patrunse. Adaugam usturoiul presat si gogosarul taiat julien, amestecam usor cu o spatula si mai lasam vasul pe foc 5 minute, dupa care stingem focul si adaugam patrunjelul verde.

sote-ciuperci-piept-pui-usturoi-8 sote-ciuperci-piept-pui-usturoi-10

Este o mancare tare buna, servita cu mamaliguta!
Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Supa-rosii-ardei-copti-galuste-7
Colaci-5
Cosulete-din-foietaj-cu-de-toate-8
Aperitiv-foietaj-bacon-7
Budinca-de-paste-carne-ciuperci-10
Tort-piramida-de-clatite-cu-ciocolata-si-fructe-tropicale-5
Prajitura-cu-capsuni-bezea-si-crumble-9
Pui-cu-lamaie-la- cuptor-pe-pat-de-mere-ceapa-7
Ciorba-varza-afumatura-porc-6
Arhive
error: Conținutul este protejat!