Acest aperitiv l-am conceput facand curatenie in camara si frigider. Deci aveam niste salam Sinaia inceput de cateva zile, niste fulgi de ovaz care aveau termenul de expirare peste cateva zile si deliciosul cascaval de la Delaco, cel afumat, pe care l-am primit la picnicul bucatarasilor. A iesit ceva bun de rontait in fata PC-urilor, sau de luat la pachetelul de drum lung sau de scoala.
Ingrediente
  • 250 gr cascaval afumat, Delaco
  • 200 gr unt
  • 2 oua
  • 100 gr fulgi de ovaz
  • 250 gr faina
  • boia de ardei dulce
  • piper
  • chimen
  • 1 varf cutit sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • felii de salam crud – uscat

Aperitiv- fulgi-ovaz-salam-cascaval-1

Mod de preparare
Cu 30 de minute inainte de inceperea prepararii, scoatem untul si ouale din frigider. Frecam untul cu putina sare, apoi adaugam ouale si omogenizam compozitia. Adaugam condimentele, apoi cascavalul ras, fulgii de ovaz si incepem sa incorporam, treptat, faina amestecata cu praful de copt. Vom obtine un aluat usor moale si putin lipicios, pe care il vom pune intr-o folie sau punga si il vom da la frigider pentru o ora. Apoi, feliem salamul, dar nu foarte subtire, infainam masa de lucru si intindem aluatul in foaie subtire de 2 mm grosime. Decupam aluatul cu un pahar, astfel incat diametrul decupajului sa fie mai mare decat diametrul feliilor de salam. Asezam cate o felie de salam peste cate o rondea de aluat si acoperim cu alta rondea de aluat. Presam marginile aluatului, ca sa ramana lipite in timpul coacerii si asezam rondelele in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor pentru 20-25 de minute, la 180 de grade, sau pana se rumenesc rondelele. Mie mi-au rezultat doua tavi de aperitive, unele cu salam si altele simple. Sunt asa de bune si langa cafeaua sau ceaiul de dimineata! Data viitoare cred ca am sa incerc fara faina, sau cu mai putina faina si mai multi fulgi de ovaz.  

Aperitiv- fulgi-ovaz-salam-cascaval-2 Aperitiv- fulgi-ovaz-salam-cascaval-3 Aperitiv- fulgi-ovaz-salam-cascaval-4 Aperitiv- fulgi-ovaz-salam-cascaval-5 Aperitiv- fulgi-ovaz-salam-cascaval-6 Aperitiv- fulgi-ovaz-salam-cascaval-7 Aperitiv- fulgi-ovaz-salam-cascaval-8

In ideea ca v-a placut reteta mea de aperitiv cu fulgi de ovaz, salam si cascaval afumat Delaco, va urez sa aveti spor la preparat si pofta buna!
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!