Cu aceasta reteta particip la “Provocarea secreta” din luna mai, gazduita de blogul Claudiei Vasilache, provocare unde mi s-a repartizat spre inspiratie blogul Lilianei. Si cum eu sunt fan briose – aperitiv, am ales sa prepar aceasta reteta, fiind prima data cand folosesc pastele la briose. Am folosit pana acum fel si fel de ingrediente, legume, carne, orez, cus-cus, dar paste nu mi-a trecut prin cap sa pun. Foarte bune au iesit, voi repeta reteta si in alta combinatie. Multumesc, Lili, pentru inspiratie, mai vin pe blogul tau, ca ai retete delicioase! Multumesc, Claudia pentru invitatie si gazduire!

Ingrediente

  • 200 gr paste – cochilii
  • 1 l apa
  • ½ lingurita sare
  • 200 gr sunculita taraneasca
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura pesmet
  • 150 gr cascaval Delaco
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 fir usturoi verde
  • 250 gr ciuperci conservate
  • Sare
  • Piper
  • Boia de ardei dulce
  • Cimbru
Portii: 14; Timp de preparare: aproximativ 60 minute
Mod de preparare
Preparam intai pastele. Punem apa la fiert si adaugam ½ lingurita sare. Cand apa atinge punctul de fierbere, adaugam pastele si le lasam sa fiarba 15 minute pana sunt bine preparate. Scurgem pastele de apa in care au fiert si le trecem prin jet de apa rece.
Preparam si restul ingredientelor. Curatam legumele si le tocam marunt, apoi le punem la calit in uleiul incins. Adaugam si sunculita taiata cuburi si presaram condimente si putina sare.   Cand legumele sut bine patrunse, le ridicam de pe foc si le adaugam in sita, peste paste. Le lasam sa se scurga de ulei si sa se raceasca, amestecandu-le printre paste. Amestecam cele trei oua cu smantana si pesmetul si adaugam peste ele, amestecul de ingrediente din sita.   Omogenizam bine amestecul rezultat si umplem cu el formele de briose, pe care le asezam intr-o tava.   Dam tava la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 de grade, iar cu 5 minute inainte de expirarea timpului, presaram peste briose, cascavalul ras si cateva frunze de patrunjel. Sunt tare de efect si foarte gustoase, le recomand cu drag!
Etichete: , , , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!