S-au ieftinit capsunile si am zis sa profit la maxim de ele, asa ca am preparat, printre altele si niste briose cu aroma de vanilie si capsuni. Au iesit tare bune, aromate si usor umede la interior, datorita capsunilor care si-au imprastiat sucul prin aluat. Baietii mei mi-au trasat sarcini precise, sa le repet a doua zi, pentru ca nu s-au saturat 🙂
Ingrediente
  • 4 oua mari, de tara
  • 175 gr zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 200 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 400 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • capsuni 1/briosa
  • Pentru decor:
  • 250 ml frisca lichida
  • capsuni
Portii: 19; Timp de preparare: 45 minute
Mod de preparare
Mai intai aducem toate ingredientele pe masa de lucru si le pregatim. Rasnim zaharul impreuna cu zaharul vanilat, ca se lucreaza mai rapid cu el pudra si in plus se aromatizeaza tot. Spalam capsunile si le scurgem bine. Topim untul si il lasam sa se raceasca usor. Cernem faina impreuna cu praful de copt. Spargem cele patru oua intr-un bol, presaram sare pe ele, apoi adaugam zaharul si le mixam energic pana devin spumoase. Adaugam untul si mixam in continuare, apoi laptele, esenta de vanilie si faina. Mixam pana cand se omogenizeaza bine compozitia, apoi o lasam la odihnit 5 minute. Asezam formele de briose in tava. Punem cate o lingura de compozitie in formele de briose, asezam cate o capsuna la mijloc, apoi o acoperim cu aluat. Deci eu am pus cate doua linguri de aluat intr-o forma de briosa si am umplut ceva mai mult de 3/4 din capacitatea formei. Dam tava la cuptorul preincalzit cu 5 minute inainte si coacem briosele pentru 35 de minute la 175 grade. Pentru decor, mixam frisca bine si cu ajutorul unui posh, ornam briosele, dupa ce s-au racit, apoi asezam deasupra, cate o capsuna intreaga sau feliata.

Briose-vanilie-capsuni-1 Briose-vanilie-capsuni-2 Briose-vanilie-capsuni-3

Briose-vanilie-capsuni-6Briose-vanilie-capsuni-5

Briose-vanilie-capsuni-4

NOTA: Am gresit, din nou( emoticon care se rusineaza) si am pus hartiute de copt in formele de briose. Se dezlipesc usor, dar nu mi-a placut ca nu au mai permis brioselor sa se rumeneasca frumos pe laterale. Deci, de-acum inainte atasez hartiutele dupa coacere(am mai zis asta, dar….)! Aluatul trebuie sa fie unul mai gros decat cel de chec sau pandispan, pentru ca, avand capsuna la mijloc, aceasta prin tratamentul termic isi imprastie sucul in interior si il mai dilueaza putin.
Etichete: , , , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Placinta-impletita-cu-carnati-7
turte-la-tigaie-6
Briose-aperitiv-carne tocata-legume-7
Briose-aperitiv-cu-orez-10
dulceata-de-dovleac-3
Perisoare-pui-sos-alb-branzeturi-10
pilaf-de-orez-cu-rosii-deshidratate-si-sparanghel-in-saramura-9
Sandwichuri-coapte-aluat-paine-omleta-11
prajitura-cu-crema-de-vanilie-si-frisca-4
Arhive
error: Conținutul este protejat!