Ieri am cumparat din piata cartofi noi, tare mi-au facut cu ochiul. Pe drum ma gandeam cum sa-i prepar, dar cand am ajuns acasa, si am aruncat un ochi pe net, ce sa vezi, in prim plan o reteta a Bucatareselor Vesele, exact cu cartofi noi. Aveam tot ce-mi trebuia, asa ca am prestat-o imediat, dar la Slow cooker CROCK POT. Sosul ala de branza pufoasa+ usturoi+ marar a iesit o nebunie. Multumesc fetelor dragi, pentru asa reteta delicioasa! Nu am respectat-o eu intocmai, dar a iesit de minune!

Ingrediente

Pentru prepararea cartofilor:

  • 750 gr cartofi noi
  • 25 gr unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • boia de ardei dulce
  • piper
  • rozmarin
  • 3-4 fire de marar
  • Pentru sos:
  • 1 cutie de branza pufoasa cu verdeata de la Delaco
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri iaurt de baut
  • sare
  • 3 fire marar verde
Mod de preparare
Cartofii ar fi bine sa fie mai micuti, ai mei au fost potriviti. Spalam cartofii bine sub jet de apa, cu ajutorul unui burete nou de vase, dar cu partea aspra, un pont bun invatat de la bucataresele vesele. Scurgem cartofii bine de apa, eventual ii uscam cu prosoape absorbante de hartie. Ungem vasul CROCK POT-ului cu unt si ulei de masline si asezam cartofii in el.

Presaram deasupra lor, sare, piper, boia de ardei si rozmarin, apoi ii amestecam bine prin untul si uleiul din vas.

Cartofi-noi-cu-sos-de branza-si-usturoi-1 Cartofi-noi-cu-sos-de branza-si-usturoi-2

Conectam aparatul la sursa de curent si setam modul hight pentru 2 ore. Cartofi-noi-cu-sos-de branza-si-usturoi-3 Pentru sos, curatam usturoiul si il presam sau il pisam ca pentru mujdei, cu sare. Adaugam peste el crema de branza pufoasa si omogenizam, apoi diluam cu iaurt pentru baut, sau kefir, sana, ce avem la indemana. Adaugam la final si putin marar tocat.

Cartofi-noi-cu-sos-de branza-si-usturoi-4 Cartofi-noi-cu-sos-de branza-si-usturoi-5

Servim cartofii noi cu sos de branza si usturoi, calzi, simpli, sau ca garnitura la orice friptura, de pui, porc sau vitel.
   
Etichete: , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Tocana-cartofi- ardei-copt-costita-afumata-8
tocana-olteneasca-maruntaie-pui-ardei-copt-6
Sandwich-aluat-omleta-Panini-Maker-Breville-9
pizza-calzone-10
peltea-de-gutui-si-mere-9
Ciorba-varza-afumatura-porc-6
lasagna-cu-carne de vitel-7
budinca-orez-visine-cocos
DSCF1577
Arhive
error: Conținutul este protejat!