Cu aceasta reteta minunata, particip la provocarea „Week-end cu spor”, provocare initiata cu ani in urma deStefania Anastasiusi gazduita luna aceasta de Iancu Lubita. Deci, ce am avut eu de facut a fost sa rasfoiesc delicioasele retete ale dragei de Lulu, care nu sunt putine la numar si a trebuit sa ma opresc la una pe care sa o prepar si sa o prezint pentru aceasta provocare. E greu, tare greu sa alegi doar una, dintre atatea retete savuroase si frumos prezentate! Si totusi m-am oprit la reteta aceasta, care m-a atras prin combinatia de legume si branzeturi. Nu am respectat-o intocmai, pentru ca nu am avut toate ingredientele pe care le-a folosit Lulu drag, dar pot sa va spun ca rezultatul final a fost peste asteptari de bun.
Ingrediente
  • 2 rosii
  • 1 cartof
  • 1 dovlecel micut
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei kapia
  • 100 gr cascaval Delaco
  • 50 gr urda
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana
  • piper
  • boia de ardei
  • busuioc uscat si maruntit
  • 2 linguri ulei de masline
  • 25 gr unt
  • sare
 
Portii: 4 Timp de preparare:sub 60 minute
Mod de preparare
Incepem cu cartoful si dovlecelul pe care le preparam separat. Curatam cartoful de coaja, il spalam si il feliem in rondele, apoi prajim rondelele in ulei de masline cateva minute, pe o parte si pe cealalta. Nu trebuie prajite definitiv, doar sa fie patrunse putin. La fel procedam si cu dovlecelul. Scoatem apoi rondelele de cartof, respectiv dovlecel, pe un platou si le asezonam cu sare, piper, boia de ardei si busuioc. Le lasam sa se raceasca. Curatam si spalam ceapa, apoi o taiem in rondele. Feliem si rosia in rondele si ardeiul kapia. Cascavalul il taiem in felii mai subtiri.

Ungem un vas termorezistent cu putin ulei din cel in care am prajit cartoful si dovlecelul si adaugam din loc in loc si cateva cubulete de unt. Asezam legumele in vas,pe randuri, alternandu-le, adaugand printre ele feliile de cascaval.

Evantai-cu-legume-si-branzeturi-1 Evantai-cu-legume-si-branzeturi-2

Cele doua oua le amestecam cu un praf de sare, apoi adaugam urda si smantana si omogenizam. Turnam aceasta compozitie peste legumele din vas, presaram deasupra putina boia de ardei si piper si dam vasul la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau pana se coloreaza frumos la suprafata.

Evantai-cu-legume-si-branzeturi-3 Evantai-cu-legume-si-branzeturi-4

Servim acest evantai de legume cu branzeturi, cald, fie ca si gustare, la micul dejun, sau cina.

Evantai-cu-legume-si-branzeturi-6 Evantai-cu-legume-si-branzeturi-7

  Este o combinatie delicioasa!
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
sos-de-rosii-pentru-iarna-14
eclere
Pasta-fasole-verde-5
chec-in-trei-culori-8
Biscuiti-cu-scortisoara-7
musuroi-cartita-11
salata-asortata-de-legume-si-fructe-5
traditie-gastronomie-romaneasca-1
pastrarea-prospetimii-lactatelor-cu-ajutorul-aparatului-pentru-vidat-foodsaver-3
Arhive
error: Conținutul este protejat!