Inca o prajitura testata la multicooker. Lasand la o parte inconvenientul ca la suprafata, prajiturile nu se rumenesc asa ca la cuptor, ies tare bune, coapte si pufoase si la multicooker. ba mai mult, in functie de compozitiile folosite, ies usor aerate. 🙂
Ingrediente
  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 5 linguri zahar
  • 125 gr unt
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri nuca macinata
  • putin miez de nuca taiat
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru caramel:
  • 2 linguri zahar
  • 75 gr unt
  • 75 gr miez de nuca
Portii: 4; Timp de preparare: sub 60 minute
Mod de preparare
Mai intai separam albusurile de galbenusuri. Untul, tinut la temperatura camerei, il mixam impreuna cu o lingura de zahar, apoi adaugam galbenusurile, uleiul, esenta si omogenizam compozitia rezultata. Albusurile le mixam cu putina sare, apoi adaugam treptat 4 linguri de zahar, nuca macinata si faina cernuta impreuna cu cacaoa si praful de copt. Amestecam cele doua compozitii punand cate putin din compozitia cu albusuri in cea cu unt si mixand usor, apoi ungem vasul multicookerului cu putin ulei si punem compozitia in el. Presaram deasupra si cateva bucati de nuca taiata, apoi introducem vasul in aparat. Negresa-cu-glazura-de-nuci-caramelizate-1 Conectam aparatul la sursa de curent si selectam programul BAKE pentru 45 de minute, iar temperatura o setam la 150 de grade. Inchidem capacul si apasam butonul START. Negresa-cu-glazura-de-nuci-caramelizate-2 Cu 5 minute inainte de expirarea timpului, eu am intors prajitura pe partea cealalta pentru a se rumeni frumos, deoarece deasupra ramane cam necolorata.

Negresa-cu-glazura-de-nuci-caramelizate-3 Negresa-cu-glazura-de-nuci-caramelizate-4

Pentru caramel, punem zaharul intr-un vas pe foc moale si amestecam in el pana se dilueaza complet, apoi adaugam untul tinut la temperatura camerei. Lasam vasul pe foc, mestecand continuu, pana la topirea integrala a ingredientelor, pentru ca la contactul cu untul, zaharul se va intari pe alocuri. Apoi ridicam vasul de pe foc si adaugam miezul de nuca. Dam vasul la rece pentru cateva minute, nu trebuie racit de tot, apoi intindem caramelul peste prajitura rasturnata pe platou.

Negresa-cu-glazura-de-nuci-caramelizate-5 Negresa-cu-glazura-de-nuci-caramelizate-6

Portionam prajitura cand se va intari caramelul complet. Este foarte delicioasa aceasta negresa cu glazura de nuci caramelizate! Negresa-cu-glazura-de-nuci-caramelizate-8
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
????????????????????????????????????
bulion-de-zarzare-9
tort-mady-16
Pulpa-miel-marinata-pregatita-aparatul-FoodSaver-8
Sandwich-aluat-omleta-Panini-Maker-Breville-9
clatite-aperitiv-cu-dovlecel-mozzarella-sunca-presata-14
compot-de-piersici-6
ciulama-de-pui-cu-ciuperci-si-mamaliguta-9
Salata-varza-morcov-telina-6
Arhive
error: Conținutul este protejat!