Pentru aceasta reteta am folosit ajutoarele mele din bucatarie: multicooker-ul si Salad Chef Smart-ul. Foarte utile aceste ajutoare, ma bucur pe deplin de ele!
Ingrediente
  • Pentru friptura:
  • Pulpele si pieptul de la un pui de curte
  • 100 ml ulei
  • Sare
  • Piper macinat
  • 2 foi dafin
  • 4 graunti usturoi
  • Boia de ardei dulce
  • 2 l apa
  • Pentru prepararea orezului:
  • 300 gr orez
  • Supa de pui in proportie de 3/1 fata de cantitatea de orez
  • Sare
  • Curry
  • Patrunjel verde
  • Pentru varza calita:
  • 1 varza alba micuta(pana intr-un kg)
  • 2 cepe albe
  • grasimea in care a fost preparat puiul
  • 2 foi dafin
  • 3 graunti de usturoi
  • 1 lujer marar uscat + maciulia
  • sare
  • piper
Portii: 4; Timp de preparare: sub 90 minute
Mod de preparare
Portionam carnea de pui, o spalam, o punem in vasul multicookerului si o acoperim cu apa. Adaugam si putina sare. Setam programul Boil pentru 10 minute si inchidem capacul. Dupa expirarea timpului, inlaturam spuma formata si setam programul STEW pentru 20 de minute. Puiul de curte fierbe mai greu decat cel din comert, dar este bine sa verificam, nu trebuie fiert definitiv, doar atat cat sa se dilueze grasimea si sa se patrunda putin. Orez-varza-calita-carne-pui- multicooker-1 Dupa expirarea timpului, scoatem puiul din vas si il transferam intr-o tigaie incapatoare. Cu un polonic, luam grasimea de deasupra supei in care a fiert puiul si o transferam in tigaie. Puiul meu a fost foarte gras, deci eu am luat cam un polonic plin de grasime. Mai adaugam si putin ulei, condimentam carnea cu piper si boia de ardei, adaugam si foile de dafin si graunti de usturoi taiati si acoperim tigaia. Lasam carnea sa se prajeasca la foc mediu, intorcand-o din cand in cand de pe o parte pe alta. In supa din vasul multicookerului adaugam orezul, doua foi de dafin, putina sare si o lingurita de curry. Inchidem capacul si setam programul RICE. Dupa prepararea fripturii, scoatem carnea din tigaie, iar grasimea ramasa o vom strecura, atat cat este mai curata, mai lichida. Partea mai groasa nu o mai folosim. Spalam tigaia, adaugam grasimea si calim in ea ceapa tocata cu ajutorul aparatului Salad Smart Chef, folosind lamele multiple. De asemeni varza o vom taia in bucati mai mici, dup ace am inlaturat cotorul si o vom toca tot cu Salad Chef Smartul, folosind tot lamele multiple. Orez-varza-calita-carne-pui- multicooker-2 Cand ceapa devine translucida, adaugam varza toccata, peste care am presarat putina sare si piper, foile de dafin si lujerul de marar, amestecam totul si acoperim tigaia, lasand varza sa se prepare la foc mediu. Din cand in and mai amestecam sa se caleasca bine. Spre final, adaugam si grauntii de usturoi curatati si feliati. Orez-varza-calita-carne-pui- multicooker-3 Servim orezul amestecat cu patrunjel verde, peste care adaugam varza calita, iar alaturi friptura. Mie mi-a placut tare mult combinatia orez-varza! Orez-varza-calita-carne-pui- multicooker-5
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Pasta-fasole-bacon-sos-ceapa-8
Mancare-mazare -gnocchi-carnati-10
smoothie-iaurt-banane-menta-6
Cosulete-foietaj-oua-carnati-7
DSCF2199-542
Prajitura-cu-mousse-de-capsuni-12
Clatite-cu-aluat-oparit-7
Paine-amestec-faina-malai-7
pizza-ciuperci-carne-pui-afumata-7
Arhive
error: Conținutul este protejat!