Nu prea suntem fan icre, dar din cand in cand mai mancam si noi, mai ales preparate in casa.
Ingrediente
  • 100 gr icre sarate de hering
  • 2 felii de paine alba
  • 200 ml lapte
  • 400 ml ulei
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingura apa minerala
  • Pentru ornat:
  • ceapa rosie
  • lamaie
  • masline
Mod de preparare
Inlaturam coaja de la feliile de paine si scufundam miezul in lapte. Eu am folosit paine obisnuita, iar feliile le-am taiat cam de 1,5-2 cm. Este bine ca painea sa fie de o zi sau doua, ca sa o putem sfarama. Scurgem bine de tot miezul de paine si il sfaramam intr-un bol. Adaugam icrele peste el si amestecam bine pana obtinem o pasta omogena, apoi incepem sa picuram ulei si mixam energic, ca la maioneza. Cand pasta de icre incepe sa se ingroasa, adaugam si cate putina apa minerala. Punem ulei atat cat sa obtinem o pasta tartinabila si usor cremoasa. Gustam din cand in cand pasta, pentru a ne da seama daca mai necesita sau nu ulei. Curatam ceapa si fie o dam pe razatoare, fie o tocam marunt, apoi o adaugam peste pasta de icre.

La final, potrivim gustul salatei cu zeama de lamaie si mai adaugam cativa stropi de apa minerala.

Salata-icre-hering-1 Salata-icre-hering-2 Salata-icre-hering-3 Salata-icre-hering-4 Salata-icre-hering-6

Spor si pofta buna!
Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!