Nu pot sa va spun decat ca au iesit niste pufosenii care au disparut imediat din vas, cu toate ca i-am avertizat sa nu le consume prea calde ca s-ar putea sa nu pice bine la stomac . Nu ma asculta nimeni in casa asta…. :))))))
Ingrediente
  • Pentru prepararea cartofilor:
  • 2 cartofi medii
  • apa cat sa fie acoperiti
  • 1 lingurita sare
  • 25 gr unt
  • Pentru aluat:
  • 40 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • piureul de cartofi rezultat
  • 1 lingura smantana
  • 250 ml zeama in care au fiert cartofii
  • 150 gr branza telemea, veche
  • aprox. 700 gr faina
  • In plus:
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita lapte
  • seminte de susan
  • putin ulei de masline
Portii: 9; Timp de preparare: sub 120 minute
Mod de preparare
Preparam mai intai un piure obisnuit de cartofi. Curatam, spalam si portionam cartofii, apoi ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperiti, plus o lingurita de sare. Ii lasam sa fiarba pana se faramiteaza, inlaturand pe parcurs spuma care se formeaza deasupra. Apoi, scurgem bine zeama, adaugam untul si ii pasam bine. Ii lasam sa se raceasca usor. Frecam intr-un bol drojdia cu zaharul pana la diluare, apoi adaugam 250 ml din zeama calduta, in care au fiert cartofii si o mana de faina. Omogenizam maiaua si o lasam la loc caldut pana isi dubleaza volumul. Adaugam peste cartofii usor raciti smantana si branza data pe razatoare, apoi maiaua crescuta, amestecam bine totul si incepem sa incorporam treptat faina.

Chifle-cu-branza-si-cartofi-1 Chifle-cu-branza-si-cartofi-2 Chifle-cu-branza-si-cartofi-3 Chifle-cu-branza-si-cartofi-4

Framantam un aluat, nu prea tare, pe care il lasam la crescut 35-40 de minute, dupa care formam, cu mainile unse cu ulei de masline, niste bile cat mingea de tenis, pe care le asezam intr-o forma termorezistenta.

Chifle-cu-branza-si-cartofi-6 Chifle-cu-branza-si-cartofi-7

Le mai lasam la crescut maxim 15 minute, dupa care le ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte si presaram susan peste ele. Coacem chiflele cu branza si cartofi la 180 de grade pentru 40 de minute.

Chifle-cu-branza-si-cartofi-9 Chifle-cu-branza-si-cartofi-10

Pofta buna!
   
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Prajitura-cu-ciocolata-si-visine-4
eclere
Placinta-foietaj-legume-mexicane-carne-pui-7
Prajitura-cu-mousse-de-capsuni-12
musaca-din-piure-de-cartofi-cu-varza-si-carne-tocata-5
Legume-trase-la-tigaie-cu-sos-de-rosii-8
Salata-de-vinete-cu-usturoi-copt-6
ciorba-de-rosii-cu-dovlecel-si-crutoane-aromatizate-13
crutoane-aromate-9
Arhive
error: Conținutul este protejat!