Nu pot sa spun decat ca a iesit ceva tare bun, o budinca aerata si tare gustoasa!
Ingrediente
  • 250 gr cus-cus
  • apa in proportie de 3:1 fata de cus-cus
  • sare
  • 750 gr carne tocata amestec
  • 350 gr ciuperci feliate
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 2 ardei copti
  • 3 linguri ulei
  • cimbru
  • maghiran
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 3 oua
  • 75 gr cascaval
  • In plus:
  • 20 gr unt
  • 2-3 bucati rosii deshidratate
Portii: 4; Timp de preparare: aproximativ 90 minute
Mod de preparare
Punem apa la fiert cu putina sare, iar cand incepe sa fiarba adaugam cus-cusul. Il lasam sa fiarba pana cand absoarbe toata apa, apoi il dam la rece.
Gratin-cus-cus-carne-tocata-legume-1 Gratin-cus-cus-carne-tocata-legume-3
Curatam si tocam marunt, legumele.
Scurgem ciupercile de apa si le tocam mai marunt. Punem uleiul la incins si adaugam mai intai ceapa si morcovul, iar dupa cateva minute ciupercile. Presaram putina sare peste ele, cimbru, piper si maghiran si acoperim vasul.

Gratin-cus-cus-carne-tocata-legume-2

Le lasam sa se inabuse la foc mic spre mediu pana sunt bine patrunse, apoi adaugam usturoiul, ardeiul si carnea tocata. Amestecam din cand in cand cu o paleta sa se patrunda si carnea uniform. Presaram din nou condimente, inclusiv boia de ardei si lasam vasul pe foc pana cand carnea este bine preparata. Stingem focul si adaugam patrunjelul tocat. Lasam ingredientele sa se raceasca usor, apoi peste carnea tocata adaugam un ou intreg si doua galbenusuri, iar peste cus-cus, adaugam doua albusuri batute spuma.

Gratin-cus-cus-carne-tocata-legume-4 Gratin-cus-cus-carne-tocata-legume-5

Ungem o forma termorezistenta cu unt, asezam jumatate din cus-cus, apoi carnea tocata si legumele si deasupra acoperim cu cus-cus.

Radem cascavalul deasupra, asezam si cateva bucati de rosii deshidratate si dam vasul la cuptor pentru 25 minute la 180 de grade.

Gratin-cus-cus-carne-tocata-legume-6 Gratin-cus-cus-carne-tocata-legume-7 Gratin-cus-cus-carne-tocata-legume-8 Gratin-cus-cus-carne-tocata-legume-9

Servim mancarea cu ketchup si legume proaspete, sau cu muraturi.

Gratin-cus-cus-carne-tocata-legume-10 Gratin-cus-cus-carne-tocata-legume-11 Gratin-cus-cus-carne-tocata-legume-13

Etichete: , , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!