Prepar snitelele in mai multe moduri si cand spun asta ma refer la compozitia prin care trec pieptul de pui, dar reteta de fata o folosesc cel mai frecvent.
Ingrediente
  • 500 gr piept de pui
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • 1 lingura pesmet
  • 5-6 linguri faina
  • In plus
  • 3 linguri de faina
  • ulei pentru prajit
Portii: 10; Timp de preparare: sub 60 minute
Mod de preparare
Spalam pieptul de pui si il feliem de-a lungul, dar nu prea subtire. Presaram sare si piper peste pieptul de pui filetat si il lasam sa se odihneasca 10-15 minute. Itr-un vas, amestecam ouale cu un praf de sare, adaugam si putin piper, apoi le diluam cu lapte si adaugam treptat faina si pesmetul. Va iesi o compozitie mai groasa, pe care o diluam la final cu apa minerala. Snitele-pui-reteta-mea-de-baza-1 Punem apa minerala cat sa iasa compozitia cursiva, dar usor ingrosata. Pe un platou, sau intr-un vas punem 3 linguri de faina prin care trecem pe rand, fileurile de carne, apoi le scufundam in compozitia cu oua. Intr-o tigaie antiaderenta, punem ulei cat sa ii acoperim bine fundul si o punem pe flacara medie spre mare. Cand incepe uleiul sa faca basici, adaugam pe rand snitelele si le prajim pe o parte si pe cealalta pana devin frumos rumenite si se patrunde carnea bine la testul cu furculita. Snitele-pui-reteta-mea-de-baza-2 Scoatem snitelele pe un prosop absorbant sau intr-o sita sa se scurga de surplusul de ulei. Servim snitelele fie cu mustar, cu legume proaspete sau cu fel de fel de garnituri. Snitele-pui-reteta-mea-de-baza-3 Spor si pofta buna! CATEVA TIPS-URI 1. Prepararea snitelelor se va face la flacara mai mare, altfel riscam sa le inecam in grasime. 2. Se mai pot trece si prin pesmet, dupa ce au fost unse cu compozitia de oua( eu rareori procedez asa). 3. Uleiul se va schimba dup a doua prajire, pentru ca se arde si ies snitelele prea rumenite. 4. Cel mai rezistent ulei este cel de palmier, daca folositi, vi-l recomand! Snitele-pui-reteta-mea-de-baza-5
Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!