Mi-au placut mult galustele bavareze, cand le-am descoperit preparand o reteta de la Sidy, pentru provocarea Week-end cu spor. Le-am mai facut de cateva ori de atunci, iar azi am zis sa le incerc si intr-o supa dulce-acrisoara, de rosii. Foarte bine s-au asortat la aceasta supa!
Ingrediente
  • Pentru galuste:
  • 4 chifle de 1 zi
  • 50 g pesmet
  • 2 oua
  • 75 g unt
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa rosie
  • 2 gogosari copti
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 120 ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 750 ml apa, pentru fiert galustele
  • Pentru supa:
  • 2 conserve de rosii decojite, in suc de rosii(de la LIDL)
  • 2 cepe rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 capatana usturoi
  • sare dupa gust
  • boia de ardei iute
  • boia de ardei dulce
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 3-4 frunze busuioc verde
  • apa in care au fiert galustele
Portii:8; Timp de preparare: 40 minute
Mod de preparare
Mai intai pregatim galustele. Rupem chiflele in bucati mai mici si le punem intr-un vas. Tocam gogosarii marunt si il adaugam peste bucatile de chifle. Punem uleiul impreuna cu untul la incins si calim ceapa tocata solzisori, pana devine translucida, apoi adaugam totul peste ingredientele din vas. Adaugam si patrunjelul tocat marunt. Amestecam ouale bine cu un praf de sare, adaugam laptele si punem amestecul rezultat, peste celelalte ingrediente. Amestecam bine compozitia, cu mana, apoi adaugam piper, nucsoara si sare dupa gust si la final, treptat, pesmetul, amestecand continuu, pana cand obtinem o pasta omogena. Cu mainile umezite in apa, formam galustele de marimea unei mingi de ping pong. Punem apa cu putina sare la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam galustele in ea. Le lasam sa fiarba pana cand se vor ridica la suprafata apei, apoi stingem focul. Pentru supa de rosii, tocam ceapa solzisori si o punem la inabusit in ulei si putina zeama de la galuste. Lasam ceapa sa se prepare bine, picurand cand si cand din zeama. Rosiile decojite le punem in robot impreuna cu sucul in care au stat si le mixam bine, apoi le adaugam peste ceapa bine patrunsa. Le lasam sa dea intr-un clocot, apoi le gustam si le asezonam cu condimente. Eu pun cate un praf de condimente, amestec bine, las sa dea intr-un clocot si gust, apoi mai adaug sau nu condimente. Curatam usturoiul si il trecem prin presa, apoi il adaugam peste sosul de rosii si dupa cateva minute adaugam galustele si apa in care au fiert, precum si frunzele de busuioc tocate marunt. Mai lasam vasul pe foc pentru 5-10 minute, dupa care stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.

NOTA

Se pot folosi rosii proaspete si eu folosesc, dar atunci cand ma satisface gustul lor, adica de la mama din gradina. Optional se poate adauga o lingurita de zahar, daca rosiile sunt acrisoare. Supa se poate servi alaturi de felii subtiri si crocante de bacon.

Supa-de-rosii-cu-galuste-bavareze-1 Supa-de-rosii-cu-galuste-bavareze-2 Supa-de-rosii-cu-galuste-bavareze-3 Supa-de-rosii-cu-galuste-bavareze-4 Supa-de-rosii-cu-galuste-bavareze-5 Supa-de-rosii-cu-galuste-bavareze-6 Supa-de-rosii-cu-galuste-bavareze-7 Supa-de-rosii-cu-galuste-bavareze-8 Supa-de-rosii-cu-galuste-bavareze-9 Supa-de-rosii-cu-galuste-bavareze-11

Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Clatite-reteta-clasica-6
Friptura-porc-macerata-bere-neagra-9
gogosi-vanilate-de-post-9
Ardei-umpluti-in-sos-de-rosii-cu-leurda-5
Ciorba-rosii-perisoare-pui-10
prajitura-cu-crema-de-vanilie-si-frisca-4
Pate-ficat-pui-Slow-cooker-CROCK-POT-13
Sandwichuri-la-tigaie-preparate-carne-9
baghete-umplute-10
Arhive
error: Conținutul este protejat!