De ce i-am spus tocana de legume cu carne de porc si nu invers? Pentru ca predomina legumele, sunt in cantitate dubla ca volum fata de carne, carnea este asa, doar pentru gust :)) Am preparat aceasta tocana la Crock Pot si tare multumita am fost de gustul si aromele pastrate in timpul tratamentului termic. Imi place aceasta oala minune, pun toate ingredientele in ea, setez programul si timpul si plec la ale mele. Nu amestec, nu adaug ingrediente pe parcurs, nu stau cu grija ca imi da mancarea in foc sau ca se prinde de peretii vasului, aceste griji au disparut. Si chiar daca pentru prepararea mancarii este necesar un timp indelungat, acest vas nu consuma mult curent, doar cat un bec, deci eu de cand il folosesc nu am sesizat o crestere a facturii de energie electrica. Il recomand cu drag, mai ales celor care nu au prea mult timp sa stea in bucatarie!
Ingrediente
  • 500 gr carne macra de porc
  • 100 ml ulei de masline
  • 50 gr unt
  • 2 cepe galbene
  • 1 ceapa rosie
  • 2 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina telina mica
  • 1 dovlecel mic
  • 1 ardei kapia
  • 1 ardei gras
  • 1 rosie
  • 3 capatani mici de usturoi
  • 2 linguri ketchup dulce
  • 1 lingura ketchup picant
  • un praf cimbru
  • un praf oregano
  • un praf busuioc
  • 2 foi dafin
  • 1 lingura sare
  • apa cat sa fie totul acoperit
Timp de preparare: 4 ore; Portii: 8

Tocana-legume-carne-porc-Crock-Pot-1 Tocana-legume-carne-porc-Crock-Pot-2

Mod de preparare
Curatam si spalam bine legumele, apoi le impartim in doua. Jumatate din legume le taiem in cuburi, sau diverse forme, iar pe cealalta jumatate o maruntim in robot. Carnea o taiem in cuburi mai micute. Punem in vasul Crock Pot-ului uleiul si untul, adaugam carnea, presaram sare peste ea, adaugam legumele taiate, presaram condimentele, foile de dafin, apoi adaugam legumele trecute prin robot si ketchupul, mai presaram putina sare si amestecam totul.

Adaugam apa cat sa fie ingredientele acoperite, acoperim vasul cu capacul din dotare, conectam aparatul la sursa de curent si setam modul slow pentru un interval de 4 ore.

Tocana-legume-carne-porc-Crock-Pot-3 Tocana-legume-carne-porc-Crock-Pot-4 Tocana-legume-carne-porc-Crock-Pot-5 Tocana-legume-carne-porc-Crock-Pot-6

Cu 20 de minute inainte de expirarea timpului, eu am ridicat capacul si am incercat daca s-a preparat mancarea, apoi am mai asezonat-o cu condimente si sare si am amestecat usor in vas.

Tocana-legume-carne-porc-Crock-Pot-7 Acum, timpul de preparare al unei mancari mai depinde si de tipul ingredientelor. Daca se constata ca nu s-au preparat suficient in intervalul de timp setat, acesta se mai poate prelungi. La mine s-au preparat bine in cele patru ore setate. Dupa deconectarea aparatului de la sursa de curent, adaugam in vas patrunjelul tocat. Servim tocana de legume cu carne de porc alaturi de muraturi sau salata.

Tocana-legume-carne-porc-Crock-Pot-8

Etichete: , , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Ficat-de-pui-in-sos-de-rosii-4
Biscuiti-aperitiv-cascaval-8
prajitura-Rudy-6
gogosari-in-otet-la-rece-9
chec-cu-mac-si-visine-11
Prajitura-Revani-cu-mure-6
gogosari-umpluti-cu-varza-9
pulpe-de-pui-in-crusta-de-mustar-8
Budinca-aperitiv-legume-mexicane-sunca-presata-rosii-deshidratate-12
Arhive
error: Conținutul este protejat!