Este o reteta by Laura’s Sweets care m-a incantat si am preparat-o la multicooker. Este veche, am adus-o de pe bucataras, ca acolo am o colectie mai mare de retete. Diferenta intre reteta mea si a ei este marimea morcovilor, ea a folosit din cei mititei, ca deh, teroristii ei sunt micuti, eu am folosit din cei mari, ca pentru toristii mei :))))))))))) Muah, Laura, multumesc pentru reteta!
Ingrediente
  • 500 gr cartofi
  • 4 morcovi mari
  • 2+3 cepe galbene
  • 1 capatana usturoi
  • 750 gr carne tocata de vitel
  • 1 ceasca orez
  • 2 oua
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingura sare
  • 2 foi dafin
  • 1 varf lingurita piper macinat
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita cimbru maruntit
  • 3 linguri ketchup de casa
  • 1, 500 l apa
  • 1 legatura patrunjel verde
Portii: 8; Timp de preparare: sub 60 minute
Mod de preparare
Pregatim toate ingredientele in felul urmator: tocam carnea impreuna cu 2 cepe, 1/2 legatura de patrunjel si 3 graunti de usturoi, apoi o asezonam cu sare, putin piper si cimbru si vom incorpora in ea orezul, 2 linguri ulei si ouale intregi.
Tocanita-cartofi-morcov-perisoare-1 Punem apa cu putina sare in vasul multicookerului, conectam aparatul la sursa de curent, setam functia FRY pentru 15 minute si fierbem perisoarele, inlaturand spuma care se formeaza deasupra.
Tocanita-cartofi-morcov-perisoare-2
Nu trebuie sa fie fierte definitiv, ca le vom prepara si impreuna cu cartofii. Intre timp pregatim restul ingredientelor. Curatam ceapa si o tocam solzisori, curatam cartofii si morcovii si ii taiem in cuburi, respectiv bucatele mai lungi, curatam usturoiul si il tocam rondele.
Tocanita-cartofi-morcov-perisoare-3 Dupa ce au fiert perisoarele, le punem intr-o sita la scurs, iar in vasul multicookerului, fara a-l clati, punem 2 linguri ulei si il punem la incins, apoi calim ceapa si usturoiul in el(tot pe programul FRY/10 minute).
Tocanita-cartofi-morcov-perisoare-4 Dupa expirarea timpului, iar ceapa devenind translucida, adaugam in vas cartofii si morcovii si turnam zeama de la perisoare, cat sa ii acopere.
Setam programul STEW pentru 30 de minute, inchidem capacul, iar pe la jumatatea timpului, adaugam perisoarele, ketchupul si asezonam cu condimente dupa gust.

Tocanita-cartofi-morcov-perisoare-5

Tocanita-cartofi-morcov-perisoare-6

Tocanita-cartofi-morcov-perisoare-7

La final, dupa deconectarea aparatului de la sursa de curent, adaugam patrunjelul tocat.

Tocanita-cartofi-morcov-perisoare-8

A iesit foarte buna aceasta tocanita, chiar au laudat-o baietii mei! Tocanita-cartofi-morcov-perisoare-9
Etichete: , , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Briose-aperitiv-carne-tocata-cus-cus-7
dulceata-de-coacaze-negre-7
Friganele sandwich
Placinte-varza-carnati-9
gogosari-in-sos-de-mustar-8
ficatei-de-pui-inveliti-in-bacon-8
bulion-de-zarzare-9
Negresa-la-multicooker-8
Rulouri-cu-crema-de-vanilie-8
Arhive
error: Conținutul este protejat!