O tocanita de vara foarte gustoasa, cu legume din belsug. Am ales sa fac aceasta mancare mai soft, fara prajeala, intrucat noi mai avem din cand in cand probleme cu stomacul. Ador multicookerul, mai ales vara. Nu degaja caldura, nu se simte mirosul mancarii si nu consuma mult.
Ingrediente
  • pulpele si pieptul de la un curcan de tara
  • 4 cepe galbene, mari
  • 1 morcov
  • 5 rosii
  • 3 ardei rosii
  • 1 ardei galben
  • 2 capatani usturoi
  • 1 cescuta orez(120 ml)
  • 1 L apa
  • sare dupa gust
  • cimbru
  • oregano
  • 3 foi dafin
  • piper macinat
  • 1 legatura patrunjel verde
Portii: 8; Timp de preparare: aproximativ 2 ore
Mod de preparare
Spalam bine carnea de curcan in apa calda, o portionam si o punem in vasul multicookerului. Adaugam apa si putina sare. Conectam aparatul la sursa de curent si de la butonul MENU, selectam functia FRY pentru 10 minute. Cand apa incepe sa fiarba, inlaturam spuma care se formeaza. Dupa expirarea timpului, selectam programul STEW pwntru 1 ora si 30 de minute(fiind pasare de curte va fierbe mai greu). Inchidem capacul si apasam butonul START. Intre timp ne ocupam de legume. Punem ardeii la copt, pe un gratar deasupra flacarii de la aragaz. Curatam ceapa, morcovul si usturoiul si le spalam. Tocam ceapa julien si morcovul rondele. Usturoiul il presam si il asezonam cu sare si piper. Punem intr-un vas putina apa la fiert cu un varf lingurita de sare, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam rosiile in ea. Le lasam cateva minute, dupa care stingem focul si le scoatem intr-o sita sa se scurga si sa se raceasca. Curatam ardeii copti sub jet de apa rece si ii dam deoparte pana le vine randul sa fie adaugati in mancare. Din timp in timp incercam carnea daca se patrunde, iar in momentul in care furculita intra lejer in ea, adaugam ceapa si morcovul, iar dupa 10 minute de la adaugarea acestora, adaugam si ardeiul copt, taiat mai maricel, precum si zeama pe care a lasat-o. Adaugam condimentele si mai lasam sa fiarba 10 minute dupa care adaugam rosiile curatate si feliate. Dupa 15 minute de fierbere a rosiilor, adaugam usturoiul si orezul. Amestecam usor in mancare sa se omogenizeze bine toate ingredientele, inchidem capacul si asteptam sa se finalizeze timpul de preparare. La final, adaugam patrunjelul tocat. Este o mancare usor picanta si dulceaga. Pofta buna!
Tocanita-de-rosii-cu-ardei-copti-si-carne-de-curcan-1 Tocanita-de-rosii-cu-ardei-copti-si-carne-de-curcan-2 Tocanita-de-rosii-cu-ardei-copti-si-carne-de-curcan-4
NOTA Daca rosiile sunt acrisoare, se va adauga putin zahar in mancare, aproximativ o lingurita. Orezul este optional, se adauga numai daca mancarea este prea zemoasa.
Etichete: , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!