Tineam eu minte ca am vazut undeva o reteta de clatite cu malai in compozitie, am dat cautare pe net si am vazut ca sunt destule, asa ca m-am gandit sa incerc si eu. Eu mi-am preparat compozitia in stilul meu, nu am urmat o reteta anume. Mi-a fost un picut teama ca malaiul nu se va prepara, dar nu a fost chiar asa. Putin de tot, mai rontaie, printre dinti, dar asta chiar mi-a placut. Aaa si sa nu uit sa-i multumesc asistentului meu, Panini Maker Breville, ca tare util este! Pe langa faptul ca preparatele ies de-a dreptul delicioase si frumoase, ma scuteste si de caldura pe care ar degaja-o aragazul.

Ingrediente
Pentru clatite:

  • 2 oua
  • 2 linguri ulei de masline
  • 300 ml kefir
  • 100 gr malai
  • 100 gr faina
  • 1 legatura marar
  • 1 varf cutit sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
Pentru umplut:
  • 3 carnati picanti
  • 270 gr ciuperci din conserva
  • 1 ceapa mica, rosie
  • 3 bucati(felii) gogosar murat
  • 100 gr cascaval
  • 1 lingura ulei
  • cateva fire patrunjel
Portii: 8; Timp de preparare: 40 minute
Mod de preparare
Pentru aluat, mixam ouale cu putina sare pana se spumeaza, apoi adaugam uleiul, kefirul si imediat praful de copt si bicarbonatul, mixand energic. Tocam mararul si il adaugam in compozitie, iar la final, malaiul si faina. Obtinem un aluat gros ca o smantana, dar usor cursiv, pe care il lasam sa se odihneasca 10 minute.
Conectam aparatul la sursa de curent, iar cand se incing plitele si se aprinde ledul verde, intindem prima clatita, punand aluatul cu un polonic, la centrul plitei inferioare. Nivelam usor aluatul cu dosul polonicului sa-i dam forma rotunda si inchidem capacul, sau pur si simplu il inchidem si aluatul se va presa si se va intinde singur. In acest timp ledul verde se va aprinde, iar cand clatita este preparata, se va stinge si se va aprinde ledul galben. Cu o spatula transferam clatita pe platou si repetam procedeul pana se termina aluatul.

clatite-aperitiv-cu-malai-1

Pentru umplutura, tocam ceapa solzisori si o calim usor in ulei, apoi adaugam ciupercile si carnatii taiati rondele. Lasam ingredientele pe foc 2-3 minute, amestecandu-le sa se prajeasca uniform, apoi le punem intr-o sita sa se scurga uleiul. Amestecam ingredientele calde cu gogosarul taiat marunt si cascavalul ras si le intindem imediat peste clatitele, de asemeni, calde. Rulam imediat clatitele si le asezam pe un platou, apoi le acoperim pana la servire. clatite-aperitiv-cu-malai-2 Cascavalul din interior se va topi usor si va uni astfel ingredientele intre ele, asa incat sa nu se imprastie in timp ce portionam clatitele sau pur si simplu muscam din ele…asa ca la tara :)))) Servim clatitele cu ketchup, cu rosii, sau simple, dupa preferintele fiecaruia. clatite-aperitiv-cu-malai-4 Daca ingredientele se racesc pana umplem noi clatitele, putem da clatitele la cuptorul cu microunde, pentru a se topi usor, cascavalul din interior. Recomand cu incredere aceasta retete de  clatite aperitiv, cu malai in aluat si umplutura de pizza, dar si aparatul Panini Maker Breville, care face sa fie usoara si placuta activitatea din bucatarie.
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!