Este reteta mea preferata de clatite, cand vreau sa le fac altfel decat clasic O prepar de multi ani, cred ca sunt doua decenii, daca nu si mai mult. De-alungul timpului am incercat-o in multe variante, cu o parte gris, o parte faina, cu o parte pesmet si o parte faina, cu merele caramelizate, etc. De data aceasta am ales o varianta simpla, deoarece inca testez aparatul Panini MakerBeville, despre care am povesteti si in postarile trecute. Au iesit tare bune si aromate. Face treaba buna acest aparat, nici nu ma gandeam ca o sa-mi placa asa mult!
Ingrediente
  • Aluat:
  • 3 mere verzi, acrisoare
  • 3 oua micute
  • 3 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura ulei de masline
  • 200 ml iaurt de baut
  • 1 varf cutit sare
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de scortisoara
  • Crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • o fiola esenta de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri faina
  • 250 gr mascarpone
  • 1 varf cutit sare
clatite-cu-mere-si-scortisoara-in-compozitie-1 Portii: 10; Timp de preparare: 35 minute
Mod de preparare
Decojim merele si le dam pe razatoare. Amestecam ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana la diluarea acestora, apoi adaugam uleiul, merele, scortisoara, iaurtul in care am dizolvat praful de copt si bicarbonatul, iar la final, treptat, faina. Urmarim sa obtinem un aluat ceva mai gros decat cel de la reteta clasica, dar sa nu fie exagerat de gros. clatite-cu-mere-si-scortisoara-in-compozitie-2 Lasam aluatul sa se odihneasca 10 minute, apoi conectamPanini MakerBevillela sursa de curent si asteptam invitatia ledului verde de aintinde prima clatita. clatite-cu-mere-si-scortisoara-in-compozitie-3 Cu un polonic sau lingura turnam aluatul pe placuta aparatului, la mijlocul acesteia si inchhidem capacul. clatite-cu-mere-si-scortisoara-in-compozitie-4 Aluatul va creste si in acelasi timp se va mai intinde pe placuta, luand forma rotunda sau daca punem mai mult, forma dreptunghiulara. Asteptam din nou semnalul ledului si transferam clatita pe platou. clatite-cu-mere-si-scortisoara-in-compozitie-5 Imediat o intindem pe urmatoarea si tot asa pana la epuizarea aluatului. clatite-cu-mere-si-scortisoara-in-compozitie-6 Pentru crema de vanilie, frecam galbenusurile cu sarea si zaharul, apoi adaugam 2-3 linguri de lapte rece si faina. Restul de lapte il adaugam fierbinte ca sa scurtam timpul de fierbere a cremei. Punem vasul cu crema pe foc si amestecam continuu in ea pana incepe sa faca basicute. Dam vasul la rece, acoperind crema cu o folie pentru a nu prinde crusta la suprafata. Dupa racire, mixam crema impreuna cu mascarponele, zaharul vanilat si esenta si umplem clatitele cu ea.

clatite-cu-mere-si-scortisoara-in-compozitie-7 clatite-cu-mere-si-scortisoara-in-compozitie-8

Servim clatitele cu mare pofta, impreuna cu cei dragi.

clatite-cu-mere-si-scortisoara-in-compozitie-11 clatite-cu-mere-si-scortisoara-in-compozitie-9

Etichete: , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
zacusca-de-vinete-si-ciuperci-9
Gogosari-umpluti-cu-varza-rulouri-bacon-10
Smoothie-detoxifiant-legume-6
Tort-aniversar-etajat-10
Chec-marmorat-cu-glazura-de-ciocolata-9
pulpa-de-porc-umpluta-11
pizza-preparata-la-tigaie-10
Biscuiti-aperitiv-ju jumari-10
Cupcakes-In-The Pink-With-Cherries-10
Arhive
error: Conținutul este protejat!