Pentru ca ne place mult usturoiul, aceasta este varianta preferata de preparare a fasolei verde, pentru toti membrii familiei. Si daca langa ea adaugam si putina friptura, devine si mai apreciata si nu mai este nevoie de mujdei, efectiv marim cantitatea de ustoroi si va fi o combinatie pe cinste. 🙂
Ingrediente
 
  • 1 kg fasole verde
  • 1 ceapa galbena
  • 2 capatani usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita otet balsamic
  • sare dupa gust
  • un praf piper
  • un praf cimbru
  • 2 foi dafin
  • 1 legatura marar verde
  • apa pentru fiert fasolea(cat sa fie acoperita)
Portii: 4; Timp de preparare: 35 minute
Mod de preparare
Punem apa la fiert cu putina sare. Curatam fasolea de capete, o spalam bine in 2-3 ape, iar cand apa atinge punctul de fierbere, scufundam fasolea in ea si o lasam sa fiarba pana cand se va patrunde bine.

Fasole-verde-cu-usturoi-1 Fasole-verde-cu-usturoi-2

    Curatam ceapa, o spalam si o tocam solzisori. Intr-o tigaie, punem o lingura de ulei la incins si calim ceapa in ea, adaugand si foile de dafin, un praf de cimbru si putina sare. Acoperim tigaia pentru a se inabusi ceapa, eventual picuram si cativa stropi de apa din oala cu fasole. Curatam usturoiul si il pisam bine cu putina sare, apoi adaugam o lingura de ulei si il frecam ca la mujdei. Il stingem cu putin otet balsamic si il mai asezonam cu piper si sare dupa gust.

Fasole-verde-cu-usturoi-3 Fasole-verde-cu-usturoi-4

  Cand fasolea este fiarta bine, o scurgem de apa si adaugam peste ea ceapa calita, usturoiul si mararul verde tocat marunt.

Fasole-verde-cu-usturoi-5 Fasole-verde-cu-usturoi-6

      Servim fasolea calda sau rece, alaturi de friptura, sau simpla, de post. Fasole-verde-cu-usturoi-8   Pe cat de simplu este de preparat, pe atat de buna este la gustat.
 
Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
salata-de-vinete-cu-dovlecei-10
gogonele-in-otet-6
Ciorba-dulce-picanta-cu-ardei-copt-10
Prajitura-crema-branza-foi-ciocolata-3
Ciulama-dovlecel-perisoare-pui-8
rosii umplute cu telemea si ceva fin de la Delaco
Cartofi-la-cuptor-condimentati-cu-busuioc-5
budinca-caramel-piscoturi-Savoiardi-fara-gluten-13
File-pastrav-crusta-malai-faina-5
Arhive
error: Conținutul este protejat!