Ador combinatia branza-fructe! Initial aveam in plan o tarta cu branza si caise, dar nu mi-au placut caisele din piata si am optat pentru visine. Dar nu imi pare rau, pentru ca a iesit un deliciu de tarta, iar data urmatoare o voi prepara cu caise. Si pentru ca am primit o invitatie la provocarea „Virtual hug”, provocare initiata deCristina’s world, cu ceva timp in urma si gazduita luna aceasta de Monica Horoiu, m-am gandit sa dau curs invitatiei, imbratisand cu aceasta ocazie pe Laura Nechita si al ei minunat blog Laura’s sweets.

Va invit asadar sa lecturati un blog frumos cu retete delicioase, alese si foarte frumos prezentate de dragalasa Laura, pe care eu o ador!
Ingrediente
Pentru aluat:
  • 200 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 300-325 gr faina
Pentru umplutura:
  • 300 gr branza de vaci, proaspata
  • 100 gr branza sarata(telemea veche)
  • 4 linguri zahar
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri amidon
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 200 gr visine
  • 3 plicuri zahar vanilat
 
Mod de preparare
Incepem cu pregatirea visinelor, adica le inlaturam samburii si presaram peste ele, zaharul vanilat.

Tarta-branza-visine-2 Tarta-branza-visine-1

Pentru aluat, punem untul rece intr-un bol, adaugam peste el sarea, zaharul si oul si le amestecam cu o furculita, strivind untul, apoi adaugam faina si framantam cu mainile, un aluat, nu foarte tare, dar nelipicios, pe care il acoperim cu o folie alimentara si il dam la frigider cateva ore. Pentru umplutura, amestecam branza proasapata cu telemeaua rasa, adaugam zaharul, esenta, smantana si ouale, omogenizam bine compozitia si in functie de consistenta acesteia, adaugam amidonul. Eu am pus doua linguri, atat am considerat ca este suficient pentru a nu rezulta o umplutura moale. Ingredientele folosite de mine sunt din gama Pilos, atat branza proaspata cat si untul si smantana, imi plac tare mult si le folosesc la majoritatea preparatelor mele. Scoatem aluatul de la frigider si oprim din el o parte mai mica, pentru decor, iar restul il intindem in forma de tarta, imbracand si peretii interiori ai acesteia. Intindem aluatul sub forma rotunda, intai pe masa de lucru usor infainata, apoi il transferam in forma de tarta. Intepam aluatul din loc in loc, cu o furculita, apoi intindem umplutura peste el.

Tarta-branza-visine-3 Tarta-branza-visine-4

Asezam deasupra, visinele usor scurse, iar peste visine impletim fasii din aluatul oprit.

Tarta-branza-visine-5

Mai intai intindem aluatul pe masa de lucru, apoi decupam fasii pe care le asezam peste umplutura, trecandu-le unele peste altele sub forma de grilaj.

Tarta-branza-visine-7 Tarta-branza-visine-8

Dam tarta la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, sau pana se rumeneste usor grilajul, iar umplutura este intarita.

Tarta-branza-visine-9

Lasam tarta sa se raceasca usor, apoi o pudram cu zahar si o portionam.

Tarta-branza-visine-10 Tarta-branza-visine-11

  Dar sa stiti ca este buna si calda :))))) Nu de alta, dar noi stam prost la capitolul rabdare cand este vorba de ceva bun.

Tarta-branza-visine-12

NOTA

  • Amidonul se poate inlocui cu gris, sau daca folositi, praf de budinca de la Dr Oetker, din cel de vanilie.
Etichete: , , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Omleta-la-cuptor-cu-cartofi-1
Negresa-la-multicooker-8
Prajitura-aluat-fraged-bezea-ciocolata-ananas-12
batoane-cu-miere-mac-si-susan-8
Budinca-de-paste-carne-ciuperci-10
Tocana-pui-legume-7
stop-risipei-zarzavaturilor-proaspete-cu-ajutorul-aparatului-de-vidat-foodsaver-5
Placinta-carne-tocata-ciuperci-10
tocana-de-dovlecei-si-fasole-verde-pentru-iarna-7
Arhive
error: Conținutul este protejat!