Ador multicooker-ul pe caldurile astea! Isi face treaba fara a degaja abur sau caldura in jurul lui si nu trebuie sa il supraveghem. De data aceasta am ales sa prepar o tocanita de ciuperci cu piept de pui tare gustoasa.
Ingrediente
  • 500 gr ciuperci champignon
  • 600 gr piept de pui
  • 4 cepe mari
  • 1 ardei capia
  • 1 capatana usturoi
  • 120 ml ulei
  • 1 legatura marar
  • cimbru
  • 2 foi dafin
  • piper
  • 3 linguri smantana
  • sare dupa gust
Portii: 4; Timp de preparare: sub 90 minute
Mod de preparare
Curatam ciupercile de pelicula de deasupra, le spalam si le lasam la scurs, apoi le feliem impreuna cu coditele. Ceapa si ardeiul, curatate si spalate le taiem julien. Pieptul de pui, il portionam si presaram peste el piper si sare.
Tocanita-ciuperci-piept-pui-1
Punem uleiul in vasul multicookerului, conectam aparatul la sursa de curent, iar de la butonul MENU setam programul FRY pentru 30 de minute. Cand se incinge uleiul, adaugam bucatile din piept de pui si le lasam sa se prajeasca intorcandu-le de pe o parte pe alta, din cand in cand.
Tocanita-ciuperci-piept-pui-2 Cand pieptul isi schimba culoarea si incepe sa se patrunda, il scoatem pe un platou, iar in vas adaugam ceapa impreuna cu ardeiul. Asteptam pana cand ceapa devine translucida, apoi adaugam ciupercile.
Tocanita-ciuperci-piept-pui-3 Tocanita-ciuperci-piept-pui-4
Amestecam ingredientele din vas cu spatula din dotare si le lasam sa se inabuse pana la finalizarea timpului setat. Dupa expirarea timpului, gustam din lichidul rezultat si adaugam pieptul de pui si putina sare. Inchidem capacul si setam programul STEW pentru 45 de minute. Pe la jumatatea timpului, deschidem capacul si adaugam condimentele si mai potrivim de sare daca este cazul.
Tocanita-ciuperci-piept-pui-5 Curatam usturoiul si il presam, apoi il frecam cu putina sare si adaugam smantana. Cu 15 minute inainte de finalizarea timpului diluam amestecul de usturoi si smantana cu zeama calda din mancare, iar apoi il adaugam in mancare putin cate putin si amestecand energic sa nu se branzeasca smantana. Cand timpul a expirat, deconectam aparatul de la sursa de curent si adaugam mararul tocat.
Tocanita-ciuperci-piept-pui-6
Pofta buna! NOTA Mancarea va iesi mai gustoasa daca in ea se va adauga ardei copt. Se serveste calda cu mamaliguta. Tocanita-ciuperci-piept-pui-7
Etichete: , , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!