Aceasta budinca aperitiv cu sunca si ardei, este foarte gustoasa si aspectuoasa, cu o multitudine de culori, mai ales daca folosim si oua de tara sa obtinem acel galben intens.

Reteta aceasta am ales-o din categoria Aperitive cu personalitate, de pe minunatul blog al Victoriei Gabriela – Vicky cea draga, blog care gazduieste luna aceasta provocarea Week-end cu spor, initiata cu ceva timp in urma de Stefania Atanasiu. Nu puteam lipsi de la asa provocare, mai ales pentru ca este gazuita de un blog, pe care eu il apreciez mult.

Ingrediente

 
  • 5 ouă
  • 5 linguri smântână
  • 6 linguri făină
  • 300 g șuncă
  • 2 buc ardei gras, roșu
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • un praf sare
  • un praf piper
  • un praf cimbru
Mod de preparare
Taiem sunca presata in cubulete mici. Tot in cubulete mici taiem si ardeiul, dupa ce l-am spalat si curatat de cotoare, seminte si nervuri. Patrunjelul il spalam si il tocam marunt. Mixam ouale cu un praf de sare, apoi adaugam smantana, omogenizam compozitia, adaugam faina, condimentele si omogenizam din nou. Urmeaza patrunjelul verde, sunca presata si ardeiul.

Budinca-aperitiv-cu-sunca-si-ardei-1 Budinca-aperitiv-cu-sunca-si-ardei-2

Tapetam o forma termorezistenta cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin unt sau ulei si intindem compozitia de budinca in ea.

Eu recomand sa se unga hartia de copt, pentru ca am eu o experienta in care aceasta s-a lipit de o astfel de budinca, neavand grasime in compozitie. Dam forma cu budinca la cuptor pentru 40-45 de minute, la 180 de grade, sau pana cand budinca se rumeneste frumos la suprafata.

Budinca-aperitiv-cu-sunca-si-ardei-3 Budinca-aperitiv-cu-sunca-si-ardei-4

Lasam budinca sa se raceasca usor, apoi o rasturnam pe o planseta si inlaturam hartia de copt. O portionam rece, pentru a se taia frumos.

Budinca-aperitiv-cu-sunca-si-ardei-5 Budinca-aperitiv-cu-sunca-si-ardei-7

Servim budinca cu ketchup sau cu o cana de iaurt, la micul dejun sau de ce nu la cina. Dar o putem servi si ca aperitiv la o masa de sarbatoare si cu siguranta ne vom incanta si musafirii. Budinca-aperitiv-cu-sunca-si-ardei-9 Multumesc, Vicky, pentru minunata reteta, pe care tin sa te anunt ca am facut-o de doua ori, dar prima data n-am avut sanse sa o pozez, pentru ca s-au repezit fomistii la ea! Sper ca reteta mea de budinca aperitiv cu sunca si ardei sa va fie de folos!
   
Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Prajitura-iaurt-mere-multicooker-9
Prajitura-Caramel-8
Cosulete-din-foietaj-cu-de-toate-8
tarta-cu-visine-8
Papanasi-amestec-branza-pesmet-9
Ciorba-fasole-verde-dovlecei-6
pastrarea-prospetimii-carnii-cu-foodsaver-6
tocana-de-fasole-verde-pentru-iarna-8
Omleta-la-cuptor-cu-cartofi-1
Arhive
error: Conținutul este protejat!