La mama la tara, gospodinele gatesc varza cu foarte mult ardei si rosii. Asa am facut-o si eu, doar ca nu am tocat ardeiul ci l-am umplut cu varza si bacon. Aveam aceasta reteta postata de mult pe bucataras si am zis sa o aduc si in casuta mea, chiar daca pozele pe atunci nu le faceam prea reusite.
Ingrediente
  • 1 varza(2 kg)
  • 6 gogosari mari
  • 5 rosii
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • marar verde
  • 200 ml ulei
  • zeama de la o lamaie
  • 6 felii de bacon
  Portii: 6; Timp de preparare: 60 minute
Mod de preparare
Se spala varza si se toaca fideluta, dar putin mai mare si se freaca cu putina sare. Se lasa asa la odihnit 10- 15 minute. Taiem baconul in fasii subtiri si il prajim pe ambele parti in ulei pana se coloreaza frumos, apoi il scoatem il rulam si il prindem cu scobitori sa isi pastreze forma cand se raceste.

Gogosari-umpluti-cu-varza-rulouri-bacon-2

Ceapa curatata si spalata se toaca solzisori si se caleste in uleiul in care s-a prajit baconul, apoi se adauga morcovul curatat si dat pe razatoarea mare.

Gogosari-umpluti-cu-varza-rulouri-bacon-1

Se amesteca pentru a nu se lipi, apoi cand ceapa devine translucida se adauga varza, se acopera vasul cu capac si se lasa la foc moale aproximativ 30 de minute, asezonata cu piper si foi de dafin.

Gogosari-umpluti-cu-varza-rulouri-bacon-3

Nu e nevoie de apa, pentru ca lasa varza destula. Gogosarii ii spalam bine si taiem cu un cutit ascutit capacelele din jurul cozii. Scoatem cotoarele si razuim cu o lingurita interiorul de nervuri si seminte.

Gogosari-umpluti-cu-varza-rulouri-bacon-4

Curatam usturoiul si il tocam marunt. Umplem gogosarii cu varza fierbinte, punem la mijloc rulourile de bacon si cate putin usturoi apoi ii asezam intr-o tava.

Gogosari-umpluti-cu-varza-rulouri-bacon-5

Punem restul de varza printre ei si dam tava la cuptor pentru 20 de minute. Intre timp curatam rosiile de pielite, eu le-am oparit ca sa se curete usor, apoi le trecem prin robot amestecate cu putin piper macinat si sare si le fierbem cateva minute pe foc pana mai scad putin, apoi le adaugam peste gogosari si varza.

Gogosari-umpluti-cu-varza-rulouri-bacon-6

Mai lasam la cuptor aproximativ 10 minute, dupa care scoatem tava, si stropim cu zeama de la o lamaie. Adaugam si marar tocat.

Gogosari-umpluti-cu-varza-rulouri-bacon-7

Este foarte buna, iar gogosarul daca poate fi putin picant nu mai este nevoie de ardei iute in timpul servirii. Se pot servi cu mamaliguta si smantana. Gogosari-umpluti-cu-varza-rulouri-bacon-10 Gogosarii nu trebuiesc lasati prea mult la cuptor, pentru a nu se inmuia, trebuie sa ramana mai tari, atat cat sa patrunda furculita usor in ei.
 
Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!